Sport

Počinje odbrana trona: Sudar Veprova i Vukova na startu lige

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Subota, 31 03 2018

Branioci titule prvaka Srbije, ekipa Wild Boars Kragujevac, sutra na Čika Dači od 11 sati igra protiv "večitog" rivala, beogradskih SBB Vukova, a ovaj meč nosi epitet derbija kola.

Reč je o drugom kolu Prve lige Srbije, koja je trebalo da počne prošlog vikenda, ali su iz tehničkih razloga svi mečevi odloženi. Utakmica prvog kola protiv debitanata Golden Bears-a iz Bora biće najnadno odigrana. 

Zbog odlaganja kompletnog prvog kola iz tehničkih razloga, Prva liga Srbije startuje ovog vikenda, mečevima drugog kola, pa će tako oba tima u ovaj izuzetno važan duel ući bez prethodnih provera.

"Ove sezone utakmicu sa Vukovima dočekujemo u vrlo specifičnim uslovima. Zbog raznoraznih faktora, na koje smo mogli da utičemo, kao i onih na koje nismo, u ovom trenutku nismo na željenom nivou. Ni oni ni mi nismo odigrali nijednu utakmicu ove sezone tako da očekujem određenu količinu grešaka po kojima su ovakvi mečevi karakteristični. To je neminovno. Ko bude uspeo da iskontroliše bolje te greške i bolje se snađe u tom trenutku, taj će odneti pobedu", smatra Aleksandar Ristić Alf, glavni trener Veprova.

Za sajt Srpske asocijacije američkog fudbala iz Veprova su rezimirali pripremni period i uputili poštovaoce kluba u izmene u timu. O tome je pričao Predrag Šćekić. 

"Na kraju prethodne sezone u penziju je otišao Dragoljub Živadinović, popularni Majk, igrač koji je ostavio dubok trag u Veprovima kao lajnbeker i ofanzivni linijaš. Na kraju sezone se povredio Aleksandar Ristić Alf, koji je bio glavni trener i igrač, a ove sezone će obavljati funkciju glavnog trenera. Osim tih promena, uspeli smo da zadržimo kostur tima i da se još dodatno pojačamo. Vratili smo prošlogodišnjeg kvoterbeka Dalton Olivera i najboljeg srpskog hvatača Strahinju Stepovića, što nam je bio jedan od prioriteta u prelaznom roku. Rešili smo da napadu dodamo još jedno moćno oružje u vidu odličnog trkača Džošue Kezade koji je svoj kvalitet već potvrdio u Evropi. Odbranu je pojačao mlad, a već iskusan brazilski internacionalac Endru Bernardini. On važi za najboljeg brazilskog defanzivnog beka, a kvalitet u Evropi je dokazao u najkvalitetnijem evropskom takmičenju, nemačkom GFL, gde je nastupao za Berlin Rebelse. Sa nama je i Met Savickis, američki igrač i trener sa prestižnog Državnog univerziteta Sakramento koji će pomagati u razvoju ofanzivnih linijaša, ali i celog tima.

Naši redovi su pojačani talentovanim mladim igračima iz drugih klubova. Sa nama je i ove sezone lajnbeker Strahinja Grujić, koji će sada imati značajniju ulogu. Došao je i jako talentovani hvatač iz Kikinde, Matija Almaši, za koga verujem da će i u najvišem rangu pokazati svoj kvalitet. Veoma značajno pojačanje su povratnici iz inostranih klubova, linijaši Miloš Rakonjac i Dejan Janković. Oni će našem timu doneti stabilnost i veliko iskustvo koje su sticali u Austriji i Francuskoj.

Stručni štab nije pretrpeo značajnije promene pred ovu sezonu. Na čelu je Aleksandar Ristić Alf koji će u saradnji sa Daltonom Oliverom obavljati i funkciju ofanzivnog koordinatora. Pozicioni treneri napada će biti Dalton Oliver (QB/co OC), Đorđe Timotijević, Met Savickis (OL), Džošua Kezada (RB), Strahinja Stepović (WR). Ulogu defanzivnog koordinatora i trenera lajnbekera ću obavljati ja. Treneri po pozicijama su Džoš Hepner (DL) i Darko Cvetković (DB), kome će pomagati Bernardini, on će brinuti o poziciji sejftija. 

Veprovi su počeli sa pripremama početkom oktobra". 

Deo teksta preuzet sa: SAAF.RS