SportFoto: SPD Radnički

Počinje šesti „Nenin memorijal“

Autor: InfoKG
12:00 | Nedelja, 11 07 2021

Nakon prošlogodišnjeg neodržavanja zbog pandemije koronavirusa, šesto izdanje Međunarodnog memorijalnog vaterpolo turnira „Nenad Nena Manojlović“, za dečake do 14 godina, svečano će biti otvoreno u danas, u Kragujevcu i trajaće do srede.

Još uvek aktuelna epidemiološka situacija uticala je i na smanjenje broja ekipa u odnosu na prethodna izdanja, ali imena učesnika potvrđuju da ovaj značajan turnir po kvalitetu nikako neće zaostajati. Pored domaćeg Radničkog, tu su još dve ekipe iz regiona sa odličnim školama vaterpola – dubrovački Jug i beogradski Partizan, kao i nemački LSN – ekipa državne asocijacije Donja Saksonija.

Partizan će braniti titulu iz 2019. i ujedno pokušati da postane prvi klub koji je dva puta podizao Nenin pehar, jer su u svih pet prethodnih izdanja slavili različiti timovi: subotička Spartak Prozivka, turski Galatasaraj, Radnički i Jadran iz Herceg Novog.

Igraće se po ligaškom sistemu „svako sa svakim“, nakon čega će uslediti mečevi za zlato i bronzu.

„Nenin memorijal“ igra se u čast legendarnog srpskog trenera, vaterpoliste i selektora reprezentacija Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, Nenada Manojlovića, koji je preminuo 2014. u 60. godini života.

Bio je revolucionar vaterpola i umnogome je pomagao tada novoformirani Radnički iz Kragujevca. Članovi kluba imali su posebnu vezu sa Manojlovićem, koji je uvek bio spreman da ih posavetuje i nosi velike zasluge za dosadašnje uspehe, pa se stoga i odigrava ovaj Memorijal u njegovu čast.

RASPORED TURNIRA:

Nedelja, 11. jul

18:30 Partizan – Jug
19:45 Svečana ceremonija otvaranja
20:00 Radnički – LSN

Ponedeljak, 12. jul
17:30 Partizan – Radnički
18:45 Jug– LSN

Utorak, 13. jul
19:30 Radnički – Jug
20:15 LSN – Partizan

Sreda, 14. jul
17:00 Meč za treće mesto
18:15 finale

Izvor: SPD Radnički