SportFoto: SPD Radnički

Pod Jekićevom komandom do pobede nad Partizanom

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 14 10 2019

Veličanstven trijumf ostvarili su odbojkaši Radničkog u susretu drugog kola Super lige Srbije protiv beogradskog Partizana. Iako su gosti iz Beograda u dva navrata imali vođstvo u setovima, Kragujevčani su, predvođeni maestralnim kapitenom Vladimirom Jekićem i gromoglasnom podrškom publike sa tribina hale “Jezero“, uspeli da u taj-brejku dođu do velike pobede – 3:2.

Odavno jedan ovako uzbudljiv i kvalitetan meč nije viđen u kragujevačkom „Jezeru“. Obe ekipe odigrale su izuzetno motivisano, boreći se lavovski za svaki poen, da bi se kraju radovali odbojkaši Radničkog, koji su pokazali da imaju ono što je neophodno svakoj ekipi koja pretenduje na visok plasman, a to je karakter pobednika.

Već je u uvodnom periodu igre bilo jasno da će ovo biti bespoštedna borba, koja će se lomiti u završnicama setova. Beograđani su polovinom prvog seta stekli prednost od tri poena (9:12), Radnički je uspeo da priđe na 12:13, ali su potom crno-beli sa tri vezana poena izbili na maksimalnih „plus četiri“ (12:16).

Uzalud su Kragujevčani pokušavali da stignu prednost gostiju i dođu do preokreta; crno-beli su znalački odolevali i čekali trenutak kada će konačno prelomiti set u svoju korist. Pri rezultatu 18:22, delovalo je da su na dobrom putu da to i ostvare, ali su se tada konačno probudili igrači Radničkog i sa par uzastopnih blokova došli do egala (24:24). Nažalost, bio je to njihov krajnji limit u ovom setu, pošto je Partizan poenima Koprivice i Marinovića ipak uspeo da dođe do željenog plena – 24:26.

Drugi set imao je gotovo identičan tok kao i prvi, ali sa različitim epilogom. Posle rezultatske klackalice u uvodnom delu seta, Radnički je na obavezni predah otišao sa tri poena „viška“ (12:9). Razigrao se potom Vladimir Jekić, pa je domaćin prednost popeo na pet poena (18:13).

Nakon tajm-auta zatraženog sa klupe Partizana, crno-beli vezuju četiri poena i prilaze na 18:17, ali su Kragujevčani velikim zalaganjem uspeli da sačuvaju prednost i uvećaju je na 23:20 u finišu seta. Ipak, Beograđani nisu imali nameru da se predaju, pa su serijom od tri uzastopna poena stigli do izjednačenja (23:23) i prilike za preokret, ali je Radović poslao loptu u aut. Usledio je blok Jekića, pa su se na kraju ovog seta radovale pristalice domaćeg tima – 25:23.

Ni treći set nije mogao da prođe bez čestih rezultatskih oscilacija. Gosti su u nekoliko navrata imali prednost od tri poena, koju je Radnički uspevao da anulira. Kragujevčani su u ovom periodu igre imali određenih problema na prijemu, koje su, pak, kompenzovali dobrim servisom. U finišu opet „pata karte“ (24:24), pa se čekalo se ko će prvi pogrešiti u ovoj igri nerava, a to su ovoga puta bili izabranici Ivana Blagojevića – 25:27.

Partizan je, dakle, bio pred vratima pobede, ali Kragujevčani nisu imali nameru da se predaju bez borbe. Krenuo je Radnički silovito u četvrtom setu, poveo sa 4:1, pa onda i sa 13:9 sredinom ovog perioda, ali su gosti uspeli da uhvate rezultatski priključak i priđu na samo poen zaostatka (14:13). I onda, u finišu seta kada se rezultat lomio, na scenu je stupio maestralni kapiten Jekić, koji je bukvalno odigrao simultanku u tim trenucima igre i svoj tim odveo u taj-brejk – 25:19.

Činilo se da su gosti došli do svoje prepoznatljive igre na početku odlučujećeg perioda, ali je tada domaći tim dodao gas, ulažući i poslednje atome snage, pa je nakon bloka Vuka Milutinovića na promenu strana otišao sa minimalnim vođstvom (8:7). Gorostasni Milutinović je u tim trenucima delovao poput tornja za odbojkaše Partizana, koji nikako nisu uspevali da ga nadvise, a kada mu se pridružio Jekić, bilo je jasno da Radnički korača ka velikom trijumfu, na ogromnu radost publike u „Jezeru“. Na kraju je tačku na ovaj meč, kako to i dolikuje, stavio kapiten za konačnih 15:9 i dva boda na kontu Kragujevčana.

Vladimir Jekić je sa 32 osvojena poena odigrao kapitenski, pokazavši da je klasa večna i da je njegov dolazak u Radnički bio pun pogodak čelnika kluba.

Velika pobeda za nas protiv veoma kvalitetne ekipe Partizana. Uz podršku navijača, izdržali smo sve njihove nalete i na kraju došli do preokreta i trijumfa”, izjavio je po završetku utakmice junak susreta u “Jezeru”.

Upitan da prokomentariše svoju zaista impresivnu partiju, Jekić je istakao da je ona samo plod dobre igre čitave ekipe, koja je u ovoj utakmici bila na izuzetnom nivou.

Moja pozicija zahteva da upravo ja budem taj koji će završavati akcije ekipe, ali sve je to rezultat jednog dobrog timskog rada i odlično odrađenog pripremnog perioda”, apostrofirao je Jekić.

Radnički je sa dve startne pobede protiv veoma kvalitetnih protivnika istakao ozbiljnu kandidaturu za sam vrh tabele.

Naš cilj ove sezone i jeste borba za titulu, ali je problem što mi u ovom trenutku još uvek ne znamo na kom smo zapravo nivou igre. Zato su nam pobede poput večerašnje veoma značajne kako bismo stekli samopouzdanje, a samim tim i privukli dodatno interesovanje kragujevačke publike”, zaključio je kapiten Radničkog.

Pored Jekića, zapažene uloge u pobedi nad crno-belima imali su i Nemanja Stevanović sa 19 poena, Vuk Milutinović sa 13 i Nikola Goić sa 10 poena.

U ekipi Partizana prednjačio je korektor Marinović sa 28 poena, Nikolić je osvojio 20, a Koprivica 13 poena.

Nakon dve uzastopne utakmice na svom terenu, odbojkaše Radničkog narednog vikenda očekuje prvo gostovanje u novoj sezoni, i to ekipi Ribnice u Kraljevu. 

Izvor: spdradnickikragujevac.com