Sport

Podrška Olimpijskog komiteta Srbije za realizaciju jedinstvenog pilot projekta u Kragujevcu

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Nedelja, 10 10 2021

Kragujevac će u toku sledeće godine pokrenuti jedinstveni pilot projekat koji se tiče omasovljavanja sportova koji imaju problem sa regrutnom bazom i za koji je podršku dobio od Olimpijskog komiteta Srbije.

Član Gradskog veća za sport Predrag Stevović sastao se u Beogradu sa predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Božidarom Maljkovićem i generalnim sekretarom Đorđem Višackim. Na sastanku je bilo reči o jedinstvenom sportskom pilot projektu koji će grad Kragujevac da pokrene, a za čiju realizaciju će dobiti podršku nacionalne sportske organizacije.

U razgovoru sa predsednikom Maljkovićem i generalnim sekretarom OKS Višackim, nakon predstavljanja jedinstvenog pilot projekta u Srbiji pored podrške za realizaciju, dobio sam najboljemoguće savete i sugestije za unapređenje sporta u Kragujevcu, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. 

Reč je o projektu za sledeću godinu, a tiče se omasovljenja sportova koji imaju problem sa regrutnom bazom. Uz podršku nacionalnog Olimpijskog komiteta u okviru pilot projekta podižemo sportove koji do sada nisu imali odgovarajuće trenažne procese, trenere, stručne kadrove pa ni dovoljan broj dece, rekao je Stevović. 

Podrškom Olimpijskog komiteta Srbije u sprovođenju sjajnog i jedinstvenog pilot projekta i podrškom granskih saveza, kvalitet sporta i broj vrhunskih sportista će biti na mnogo višem nivou, poručio je član Gradskog veća.

- Olimpijski komitet Srbije sa velikim zadovoljstvom će podržati projekat finansiranja trenera u 7 sportova i besplatnog treninga za decu u narednoj godini, kazao je generalni sekretar Đorđe Višacki. Takođe, Olimpijski komitet Srbije će u okviru podrške organizovati zajedničke sastanke sa nacionalnim sportskim savezima ovih sportova kako bi se uključili i dali podršku u realizaciji jedinstvenog projekta.