SportFoto: SPD Radnički

Pouzdani čuvar mreže u starom jatu

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 12 06 2024

Prelazni rok je uveliko u toku i rukovodstvo rukometnog kluba Radnički ubrzano radi na formiranju tima za predstojeću sezonu. Kako bi ojačali igru u fazi odbrane iz koje sve polazi u modernom rukometu, Kragujevčani su dogovorili dvogodišnju saradnju sa pouzdanim čuvarom mreže, prekaljenim  povratnikom u matični klub, Jankom Gemaljevićem (30), od koga se očekuje da svojim iskustvom i znanjem učvrsti bedem ispred gola šumadijskog superligaša i time da značajan doprinos u postizanju što boljih partija i rezultata Radničkog.

Janko je dete Radničkog, rukomet je počeo da trenira sa 11 godina a ovo će mu biti treći put da oblači najdraži dres. U bogatoj karijeri je nastupao i za Požegu, Novi Pazar, Železničar, makedonski Tikveš i Crvenu zvezdu. Odlikuje ga odlično pozicioniranje na golu i fantastičan refleks, što ga čini jednim od najboljih golmana u elitnom takmičenju.

"Drago mi je da sam se vratio u svoj grad i svoj klub nakon tri sezone i što sam ponovo u crvenom dresu. Jako se radujem povratku i nadam se da ćemo ostvariti bolji rezultat nego prethodne sezone i mišljenja sam da imamo realne šanse da se plasiramo u plej of. Upoznat sam sa radom kluba i načinom funkcionisanja, tako da mi nije potrebno vreme za adaptaciju", reči su novog/starog čuvara mreže Radničkog  Janka Gemaljevića.

Izvor: SPD Radnički