SportFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Prijem u SG za žensku šampionsku ekipu „Ekonomca“

Autor: InfoKG
14:30 | Subota, 04 03 2023

Povodom osvojenog prvog Futsal prvenstva za žene, u Skupštini grada organizovan je prijem za žensku ekipu kragujevačkog Kluba malog fudbala „Ekonomac“ koja je u finalu pobedila ekipu beogradskog „Intelektualca“.

Uspeli smo da za tri i po meseca od osnivanja kluba osvojimo dve titule. Pobedili smo u regionu Zapadne Srbije i Šumadije, što nas je kvalifikovalo da uđemo u najuži krug za takmičenje za šampiona Srbije. Puni smo entuzijazma i ova titula je kruna efikasnog rada u „Ekonomcu“. Zahvaljujući podršci Grada, našem Stručnom štabu, organizaciji koja u „Ekonomcu“ postoji 22 godine, kao i činjenici da smo jednu sjajnu generaciju uspeli da sinergetski povežemo, postigli smo rezultat koji nam pokazuje da ove devojke mogu mnogo više da u budućnosti postignu”, poručio je predsednik Kluba malog fudbala „Ekonomac“, Petar Veselinović.

Prijem za žensku ekipu kragujevačkog Kluba malog fudbala „Ekonomac“ u Skupštini grada organizovao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

„Ekonomac“ je šampionski klub što je pokazao osvajanjem državne titule i u ženskoj selekciji. Grad je podržao osnivanje futsal lige za žene i zahvaljujući našoj podršci, koja je u organizacionom i finansijskom smislu bila potpuna, jaka i jasna, mi danas imamo ovakav sjajan rezultat. Želimo da osnažimo žene u sportu i da uključimo veći broj devojčica i devojaka u organizacije poput „Ekonomca“. Imali smo sreće da u našem gradu imamo Ženski fudbalski klub „Radnički“ koji je sa „Ekonomcem“ napravio jednu vrstu fuzije ustupivši ovom klubu svoje članice, koje su veoma talentovane. Zahvaljujući njihovom trudu i radu, „Ekonomac“ danas može da se pohvali da je prvi, a mi kao Grad možemo da se ponosimo njihovim rezultatom”, rekao je Stevović.

Podsetio je i da Grad u potpunosti finansira Školu košarke za devojčice sa ciljem da se unapredi zdravlje kod ženske populacije.