Sport

Prijem za boksere BK "Lukač" nakon uspeha na Pojedinačnom prvenstvu Srbije

Autor: Jovana Mladenović
13:30 | Sreda, 28 09 2022

Za predstavnike Bokserskog kluba "Lukač", koji su na nedavno održanom Pojedinačnom prvenstvu Srbije za seniore u Somboru osvojili zlatnu i bronzanu medalju u svojim kategorijama, organizovan je svečani prijem u salonu zgrade Gradske uprave.

Domaćini prijema bili su gradonačelnik Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

Slobodan Jovanović je osvojio zlatnu medalju i odbranio titulu državnog prvaka u kruzer kategoriji (do 86 kilograma), dok je Đorđe Ostojić osvojio bronzanu medalju u velter kategoriji (do 67 kilograma). 

Prema rečima Vojislava Lukačevića, trenera Bokserskog kluba „Lukač“, koji postoji sedam godina i koji je, pre Slobodana Jovanovića iznedrio tri šampiona, Grad je doprineo razvoju njihovog kluba tako što im je dao podršku i omogućio im dobre uslove za takmičenja.

- Od 1940. godine kada se u Kragujevcu odigrao prvi boks meč pred publikom, nizala su se velika imena ovog sporta, podsetio je gradonačelnik Nikola Dašić. Sloba Jovanović se već drugu godinu zaredom vraća sa zlatnom medaljom, a pridružio mu se i nešto mlađi Đorđe Ostojić sa osvojenom bronzanom medaljom. Rezultati ovih momaka Kragujevčane čine veoma ponosnim. Ja se nadam da ćemo imati priliku da ih obojicu u budućnosti gledamo kako osvajaju najsjajnija odličja i grade svoje karijere na još višem nivou.

- Jedan od načina na koji Grad podržava boks jesu besplatni treninzi za svu našu decu, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Imamo trenera koji je plaćen od strane Sportskog saveza grada Kragujevca i to u potpunosti finansira naš Grad. Način na koji pomažemo male klubove poput BK „Lukač“ je taj što su oni na našem Programu finansiranja. Komisija za dodelu sredstava je u više navrata pomagala ovaj bokserski klub, a nastavićemo da ih podržavamo i u budućnosti, zaključio je Stevović.