SportFoto: kragujevac.rs

Prijem za mlade vaterpoliste – osvajače svetskog zlata

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 10 09 2021

Za šestoricu vaterpolista do 20 godina Vaterpolo kluba Radnički, koji su bili deo reperezentacije Srbije koja je na Svetskom prvenstvu za juniore u Pragu osvojila zlatnu medalju, ali i za njihove trenere, priređen je prijem u Skupštini grada. 

Fantastičan je niz uspeha naših sportista i prezadovoljan sam što se iz dana u dan rukujemo sa mladim ljudima koji postavljaju sjajne rezultate, a  kada reprezentaciju Srbije popuni šest igrača iz kragujevačkog Radničkog zlatna medalja je neminovna i ne možemo a da ne budemo ponosni, rekao je gradonačelnik Dašić. Kao Kragujevčaninu i roditelju pre svega, veliko je zadovoljstvo što danas, kada mladi ljudi u čitavom svetu nisu fokusirani ni na šta osim na kratke sadržaje na mobilnim telefonima i tabletima, još uvek ima mladih koji uz pomoć svojih veština grabe prema uspesima u sportu, ali i u drugim oblastima. Oni su, u vremenu kada postoji toliko opstrukcija, izuzetno fokusirani, motivisani i vredni i zato je veliko zadovoljstvo sresti se sa njima”, kazao je gradonačelnik Kragujevc, Nikola Dašić.

Osvajanje prvenstva sveta veliki je uspeh za srpski vaterpolo i Vaterpolo Savez Srbije. Imali smo najduže pripreme što je na kraju i presudilo, a momci su od početka trudom, zalaganjem i sveukupnim radom zaslužili uspeh. Nadam se da im je zlato velika nagrada i kruna rada od 2018. godine, od kada smo zajedno, a pre svega podstrek, jer su u planu Dejana Savića za budućnost srpskog vaterpola”, kazao je trener VK Radnički i selektor juniorske reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović.

Kapiten juniorske reprezentacije Srbije, koji je u VK Radnički Kragujevac već treću sezonu, Stefan Branković kaže da im je na prvenstvu najteži utakmica bio remi sa Španijom, posle koje je trebalo da se podignu i kao ekipa i kao pojedinci. 

Putevi su im se posle toga otvorili i savladali su ekipe Hrvatske, Mađarske i Italije. Na puta ka osvajanju zlata, najveći uzor i vodilja bila je zlatna medalja naših seniora na Olimpijskim igrama”, zaključio je Branković.