Sport

Prijem za rukometašice, vicešampionke Srbije

Autor: InfoKG
12:00 | Subota, 05 06 2021

Za vicešampionke Srbije, trenere i menadžment Ženskog rukometnog kluba Radnički, u zgradi Gradske uprave upriličen je svečani prijem.

- Uspeh rukometašica Radničkog rezultat je dugotrajnog, strpljivog i upornog rada, odlične radne etike, velikog talenta i borbe i zalaganja stručnog štaba. Ovakvi rezultati se ne postižu preko noći, grade se godinama da bismo danas imali tim ženskog rukometnog kluba koji ima evropske pretenzije. Srebro je zaista fantastičan uspeh. Mogu samo da kažem da su ceo grad učinile ponosnim, a siguran sam da su i one jer su deo sportske lavine koja se danas dešava u Kragujevcu. U ovoj godini sport je napravio eksploziju vrhunskih rezultata a to se ne stvara u jednoj godini već se godinama priprema. Pored fudbalera u Super ligi, vatrepolista šampiona Srbije, a onda rukometašice u grad donose srebro. Oni su naš ponos, ponos svih Kragujevčana, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić.

- Ove godine smo izborili veliki plasman u Super ligi i u debitantskoj sezoni ostvarili drugo mesto, a bili smo vrlo blizu i osvajanja titule, kaže Stavro Rašković, direktor Ženskog rukometnog kluba i dodaje: Sledeće godine igramo Evropsko takmičenje HF Kup, podmladićemo ekipu dovesti pojačanje koje nam je neophodno da i u Evropi budemo adekvatan protivnik svim klubovima, ali i da u domaćem prvenstvu ostanemo u samom vrhu. O planovima posle letnje pauze, direktor kluba kaže da u avgustu počinje nova sezona, sredinom septembra prvenstvo, a krajem takmičenje u Evropi, tako da će pripreme trajati tokom većeg dela leta.

Kapiten Ženskog rukometnog kluba Jasmina Kolak kaže da je utakmica protiv Jagodine, koja je već tri godine uzastopno prvak Srbije, bila izuzetno teška.

- Možda je prva, ali cela rukometna javnost priča o nama i o našoj borbenosti. Mislim da smo ostvarili veliki uspeh, a rukomet i grad predstavili u najboljem svetlu i na pravi način, rekla je Kolak i zahvalila se gradu i Sportskom privrednom društvu Radnički na podršci. O planovima kaže da u sledeću sezonu kreću još jače u nameri da naprave veći uspeh.