SportFoto: kragujevac.rs

Prijem za šampione Srbije u futsalu

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Ponedeljak, 30 05 2016

Za osmostruke šampione Srbije u futsalu organizovan je prijem u Skupštni grada, kome su prisustvovali rukovodstvo, stručni tim i igrači Kluba malog fudbala “Ekonomac”, kao i pomoćnik gradonačelnika za sport, Nikola Urošević. 

Čestitajući ekipi “Ekonomca“ na ostvarenim rezultatima, pomoćnik gradonačelnika je rekao da je ponosan na njihov uspeh.

Ekonomac predstavlјa najbolјi primer toga kako jedan klub treba da funkcioniše, i na koji mnogo veći klubovi u Kragujevcu treba da se ugledaju. U ime grada želim da čestitam klubu na osvojenoj osmoj tituli, sedmoj zaredom, i ovom prilikom podsećam da Ekonomac i ostali kragujevački klubovi mogu da računaju na podršku lokalne samouprave”, naglasio je Urošević.

Profesor Verolјub Dugalić, osnivač najtrofejnijeg kragujevačkog kluba, rekao je, između ostalog, da se do sada mnogo puta menjao sistem takmičenja, ali uprkos tome “Ekonomac” je uspeo da održi kontinuitet što je potvrda dobre organizacije i velikog rada.

Našu javnost smo navikli na brojne uspehe i to nas obavezuje da više radimo i treniramo. Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške grada Kragujevca, bez koje ni bismo mogli da opstanemo. Nadamo se da će saradnja i ubuduće biti ovako uspešna”, kaže Dugalić.

Posle osvajanja osme titule šampiona u domaćem futsalu, igrači “Ekonomca“ odlaze na zasluženi odmor, a potom slede pripreme za novu sezonu, u kojoj će kao i do sada imati najveće ambicije. Dobar rezultat kragujevačka ekipa očekuju i u UEFA Futsal kupu.