SportFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Prijem za šampionke Prve lige Srbije

Autor: InfoKG
13:30 | Utorak, 30 05 2023

Fudbalerke Ženskog fudbalskog kluba Radnički 1923, zauzevši prvo mesto na tabeli Prve lige Srbije, plasirale su se u najviši rang takmičenja - Super ligu Srbije za žene. Za šampionke i predstavnike uprave kluba je priređen prijem u zgradi Gradske uprave gde su im na uspehu čestitali gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

"U sportu, kao i u životu, svako mora sam da se izbori za status. Ulazak u Super ligu jeste upravo borba ovih dama. Svaka od njih je zaslužna za taj rezultat, a Grad Kragujevac takav napor mora da prepozna i podrži, kazao je gradonačelnik Dašić, istakavši značaj poruke koja se na ovaj način šalje svim mladim ljudima. Za starije generacije najveća kazna je bila zatvoriti decu u kuću, a danas, podsetio je on, kazna je da izađu napolje. Sport, ali i sve druge aktivnosti na otvorenom ili u zatvorenim dvoranama jesu ono što ljude čini zdravim. Da bi se naša omladina formirala na pravi način potrebno je da se bavi sportom i prigodnim stvarima koje ispravno oblikuju čoveka, poručio je Dašić i naglasio da je to poruka koju ove mlade dame šalju i da je njena vrednost neprocenjiva".

"Na kraju sezone najbolje su nam priredile naše dame i svi smo jako ponosni, kazao je sportski direktor FK Radnički 1923, Slavko Perović. Na početku sezone je to na neki način postavljeno kao cilj. Uz finansijsku pomoć Grada, a najviše zaslugom njih samih i stručnog štaba, one su celu sezonu odigrale na najprofesionalniji način i taj cilj ostvarile, naglasio je on i dodao da je za klub to jako velika stvar pošto su sada sve muške i najbitnija ženska selekcija u Super ligi. Ženski fudbal ide uzlaznom linijom i mi ćemo se truditi da Radnički 1923 isprati tu putanju, poručio je Perović uz nadu da će sve više devojčica u Kragujevcu početi da se okreće fudbalu".

"Ulaganje u ove devojke je jedna od najboljih investicija Grada Kragujevca koja se ostvarila na najbolji mogući način – ulaskom u Super ligu, ocenio je član Gradskog veća, Predrag Stevović. Naglasivši da se lokalna samouprava trudi da za sport odvaja koliko je potrebno, on je izrazio nadu da će ovi mladi ljudi biti pravi primer mlađim generacijama da krenu njihovim stopama i ostvaruju ovakve rezultate. Nama preostaje samo da ih podržavamo kao do sada i da im aplaudiramo", rekao je Stevović.