SportFoto: kragujevac.rs

Prijem za vaterpoliste i rukometašice Radničkog u Skupštini grada (FOTO)

Autor: InfoKG
16:00 | Četvrtak, 03 06 2021

Vaterpolisti Radničkog su postigli istorijski uspeh, pošto su pobedom nad Novim Beogradom postali državni prvaci, a rukometašice Radničkog su postale vicešampionke Srbije, pošto su u drugom susretu finala plej-ofa državnog šampionata poražene na svom terenu od ekipe Jagodine. Zbog toga je za kragujevačke vaterpoliste i rukometašice danas organizvan prijem u Skupštini grada. 

U Skupštini grada je prvo održan prijem za igrače, stručni tim i upravu Vaterpolo kluba “Radnički”.  

Ovom gradu učinili ste veliko dobro, oraspoložili ste, nasmejali, obradovali i ispunili srca mnogih Kragujevčana. Ovo je jedna sportska godina za Kragujevac, vrlo specifična i uspešna u kojoj vaterpolisti sa ostalim klubovima nose krunu razvoja sporta u gradu. Posle maestralnog osvajanja Jadranske lige drago mi je da su ovi mladi borbeni momci sa velikim srcem koje imaju,  uspeli da ponesu i šampionski pehar Srbije”, kazao je gradonačelnik, Nikola Dašić i poželeo im uspeh u ostvarenju svojih, još većih ambicija, a to je osvajanje Lige šampiona. 

Dve titule u jednoj sezoni bilo je teško postići i one su rezultat dugogodišnjeg rada i velikog odricanja svih u klubu. Izuzetno sam ponosan što smo u prilično teškim vremenima uspeli da ulepšamo dan nekome, a još nam je značajniji jer smo videli da ovaj uspeh Kragujevčanima puno znači. Naš ultimativni cilj od početka je osvajanje Lige šampiona i to je borba koja nas čeka i kojoj težimo sa ambicijom da ponavljamo uspehe. Kragujevac je zaslužio da ima ovakav klub i ovakvo Sportsko društvo”, kazao je direktor VK Radnički, Jugoslav Vasović.   

Potom je usledio prijem u Skupštini grada za rukometašice Radničkog. 

Uspeh rukometašica Radničkog rezultat je dugotrajnog, strpljivog i upornog rada, odlične radne etike, velikog talenta i borbe i zalaganja stručnog štaba. Ovakvi rezultati se ne postižu preko noći, grade se godinama da bismo danas imali tim ženskog rukometnog kluba koji ima evropske pretenzije. Srebro je zaista fantastičan uspeh. Mogu samo da kažem da su ceo grad učinile ponosnim, a siguran sam da su i one jer su deo sportske lavine koja se danas dešava u Kragujevcu. U ovoj godini sport je napravio eksploziju vrhunskih rezultata, a to se ne stvara u jednoj godini već se godinama priprema. Pored fudbalera u Super ligi, vatrepolista šampiona Srbije, a onda rukometašice u grad donose srebro. Oni su naš ponos, ponos svih Kragujevčana”, rekao je gradonačelnik, Nikola Dašić.

Ove godine smo izborili veliki plasman u Super ligi i u debitantskoj sezoni ostvarili drugo mesto, a bili smo vrlo blizu i osvajanja titule. Sledeće godine igramo Evropsko takmičenje HF Kup, podmladićemo ekipu dovesti pojačanje koje nam je neophodno da i u Evropi budemo adekvatan protivnik svim klubovima ali i da u domaćem prvenstvu ostanemo u samom vrhu. O planovima posle letnje pauze, direktor kluba kaže da u avgustu počinje nova sezona, sredinom septembra prvenstvo a krajem takmičenje u Evropi, tako da će pripreme trajati tokom većeg dela leta”, kaže direktor Ženskog rukometnog kluba “Radničkog”, Stavra Rašković.

Galerija slika