SportFoto: SPD Radnički

Pro Reko slavio u Kragujevcu

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 27 04 2023

U poslednjoj ovosezonskoj utakmici Lige šampiona u Kragujevcu, vaterpolisti Radničkog su očekivano poraženi od dvostrukog uzastopnog prvaka i najtrofejnijeg evropskog tima, italijanskog Pro Reka, rezultatom 16:8.

Kragujevčani su i na ovom meču bili bez golmana Lazara Dobožanova koji je utakmicu propustio zbog povrede. Kako su pred ovaj meč imali minimalne šanse za „fajnal-ejt“, mislima su donekle bili u znatno važnijoj utakmici polufinalne serije domaćeg šampionata sa Crvenom zvezdom, ali su želeli i da se prikažu u što boljem svetlu protiv renomiranog protivnika. U tome su samo donekle uspeli, krajem prve i većim delom druge deonice, a imali su solidne momente i u poslednjoj četvrtini. Sa druge strane, tim iz okoline Đenove sastavljen od vrhunskih reprezentativaca, iskazao je sav svoj kvalitet i pokazao zašto je i ove godine jedan od glavnih favorita za osvajanje najelitnijeg evropskog takmičenja.

Najefikasniji u ekipi Radničkog bio je Nikola Kojić sa tri gola, koliko je postigao i Australijanac Aron Janger na drugoj strani.

Do kraja Lige šampiona Kragujevčane očekuju još dva gostovanja, nemačkom Hanoveru (13. maj) i atinskom Vuljagmeniju (24. maj). Pre toga igraju meč sezone sa Crvenom zvezdom, u subotu od 19 časova, na svom bazenu, u okviru polufinalne serije plej-ofa.

Izvor: SPD Radnički