SportFoto: SPD Radnički

Protiv Koraća za povratak na pobedničke staze

Autor: InfoKG
11:30 | Petak, 29 11 2019

Seriju od tri uzastopna poraza u Prvoj ženskoj ligi Srbije košarkašice kragujevačkog Radničkog pokušaće da okončaju sutra od 14.45 časova, kada će pred svojim simpatizerima u hali „Gordana Goca Bogojević“ ugostiti nekadašnjeg šampiona države, ekipu Radivoja Koraća, u utakmici 8. kola. Ulaz na utakmicu je besplatan.

„Crvene“ su imale prilično težak raspored u prethodna tri kola, a ništa lakšeg protivnika neće imati ni u subotu. U goste im dolazi ekipa Radivoja Koraća, koja u svojoj riznici ima tri titule prvaka države, jedan trofej namenjen pobedniku nacionalnog kupa, kao i zvanje šampiona Međunarodne regionalne lige.

Dakle, pred Kragujevčankama je rival za svaki respekt, koji će i ove sezone participirati kao ozbiljan kandidat u borbi za oba domaća trofeja. Beograđanke su u proteklih sedam kola ostvarile skor 5-2 i trenutno se nalaze na četvrtom mestu prvoligaške tabele, tik iznad kragujevačkog tima. 

Iako svesne kvaliteta i reputacije svog predstojećeg rivala, košarkašice Radničkog rešene su da pruže svoj maksimum na terenu i da uz podršku svojih navijača dođu do pobede, koja bi im puno značila, pre svega na polju samopouzdanja. Uostalom, utakmice sa Kraljevom i ekipom 021 pokazale su da „crvene“ imaju kvalitet da pariraju najboljim timovima u ligi.

"Svakako da nas očekuje jedna teška utakmica u subotu protiv kvalitetnog protivnika, kao što je ekipa Radivoja Koraća. Potrudićemo se da ispravimo greške sa prethodne utakmice protiv Partizana i da dođemo do pobede na svom parketu. Pozvala bih sve ljubitelje ženske košarke da u subotu dođu u halu „Gordana Goca Bogojević“ i pomognu nam da ostvarimo pobedu koja bi nam mnogo značila za dalji tok takmičenja", poručila je Sara Milošević, jedna od najboljih u redovima Radničkog na gostovanju beogradskom Partizanu proteklog vikenda.