SportFoto: serbianshooting.rs

Prvenstvo Srbije standardnim vazdušnim oružjem: "Čika Mati" ekipno zlato, strelci zablistali

Autor: Jovana Mladenović
13:43 | Sreda, 06 03 2019

Strelci "Čika Mate" Stevan Pletikosić i Teodora Vukojević osvojili su zlatne medalje na Prvenstvu Srbije standardnim vazdušnim oružjem održanom minulog vikenda u Smederevu. Milutin Stefanović, branilac titule, osvojio je četvrto mesto. U kategoriji mikseva trijumfovali su Milica Ristić i Marko Ivanović. Klub je, pored "Policajca", najuspešniji u ukupnom zbiru pojedinačnih i ekipnih titula i pripalo mu je ekipno zlato.

Zlatne medalje u pojedinačnim  disciplinama na Prvenstvu Srbije standardnim vazdušnim oružjem u seniorskoj konkurenciji u Smederevu podelili su strelci tri generacije. Puškom kod muškaraca najuspešniji je bio veteran iz redova „Čika Mate“ Stevan Pletikosić, dok je istim oružjem u konkurenciji dama najuspešnija bila  njegova klupska drugarica, juniorka Teodora Vukojević. Zlatne medalje u nadmetanjima pištoljem otišle su tandemu standardnih seniorskih reprezentativaca Damiru Mikecu (Policajac) i Bobani Momčilović Veličković (Bor 030).

U ukupnom zbiru pojedinačnih i ekipnih titula, sa po tri prva mesta najuspešniji su „Čika Mata“ i Policajac, dok su Bor 030 i Novi Beograd – Ušće osvojili po jedno zlato. „Čika Mata“ i Policajac imaju još i po jedno najsjajnije odličje sa subotnjeg takmičenja u miksu.

Pobeda mlade Teodore Vukojević u takmičenju puškom, ispred članica seniorske reprezentacije Sanje Vukašinović (Novi Sad 1790) i Andree Arsović (Partizan) i nije veliko iznenađenje, s obzirom da je ona pre mesec dana osvojila zlato na finalu Kupa sa seniorskim rekordom finala (252,7). Ovaj put „ubila“ je 250,1 krug, 0,6 više od drugoplasirane Vukašinovićeve. 

Stevan Pletikosić, koji je prošle godine na Prvenstvu Srbije osvojio srebro, je danas stigao do zlata, sa samo 0,2 kruga prednosti ispred drugoplasiranog Lazara Kovačevića (Jagodina 92). Treći je bio Andrija Milovanović (Niš 1881), a četvrti branilac titule Milutin Stefanović („Čika Mata“). 

Ekipno zlato pripalo je timu „Čika Mate“.