Sport

"Radnički" domaćin u prvom kolu, spreman za "Budućnost"

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Petak, 18 08 2017

Prvenstvo Prve lige Srbije 2017/2018 za "FK Radnički 1923" počinje sutra od 17,30 sati susretom sa ekipom "Budućnost" iz Dobanovaca, na Čika Dači. Trener i igrači pred ovaj meč poručuju da su se dobro pripremili za borbe koje im predstoje.

Nakon sedam nedelja rada i više od šezdeset odrađenih treninga, trener Slaviša Kovačević je zadovoljan. "Fizički smo se dobro pripremili, mnogo smo razgovarali, mentalno sazreli i verujem da možemo da vodimo bitku sa timovima Prve lige Srbije. Našu timsku mladost mnogi vide kao problem, a ja na to gledam kao na ogroman plus. Momci imaju priliku da se nametnu i naprave kako individualnu pozitivnu fudbalsku priču, tako i kada je klub u pitanju", kaže Kovačević i dodaje: "Svaka utakmica priča je za sebe, ali prva ovosezonska, pa još na domaćem terenu, dodatna je motivacija da, uz podršku koja dolazi sa svih strana, krajnji ishod bude trijumf domaće ekipe".

I najiskusniji igrač kragujevačke ekipe, Darko Spalević, smatra da je tim spreman za nove borbe. "Iza nas su jako teške pripreme. Momci su sve izdržali, uspeli da ispune zahteve trenera i dobro se pripremili za novu sezonu. Priznaću da ne poznajem dobro ekipu Budućnosti, ali ono što sam uspeo da saznam iz medija je da se radi o jako korektnoj ekipi. Smatram da smo se dobro spremili, atmosfera u ekipi je zaista sjajna i nadam se da će to biti dovoljno da u subotu savladamo protivnika, naravno, uz naše navijače, koje ovom prilikom pozivam da u što većem broju dođu i pruže podršku, pre svega ovim mladim, novim nadama, jer zaslužuju to", zaključio je Spalević.

Ulaz na ovaj meč biće slobodan.