SportFoto: FK Radnički 1923

Radnički 1923: “Crveni” ponovo na okupu uz novog direktora Fržovića

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 16 01 2020

Fudbaleri Radničkog su okupljanjem na stadionu “Čika Dača” otpočeli proces priprema za proleći deo takmičenja u Prvoj ligi Srbije, u kome ih očekuje borba za plej-of. Pored toga, dobili su i novog direktora, a reč je o Nikoli Fržoviću. 

Kragujevčani su se posle više od mesec dana pauze vratili svojim obavezama. Prvoj prozivci šefa stručnog štaba Darka Milisavljevića odazvali su se maltene svi fudbaleri koji su nosili crveni dres u jesenjem delu takmičenja, kao i par momaka iz omladinske selekcije koji su priključeni treninzima prvog tima. Klub su u međuvremenu napustili Velimir Popović, Željko Žerađanin i Miodrag Milenković, koji su izrazili želju da promene sredinu. Na prvom okupljanju nije bilo novih lica u svlačionici, što ne znači da ih do kraja prelaznog roka neće biti.

Još uvek nemamo novajlija, jer nam nije cilj da gomilamo igrače, već su nam potrebna pojačanja koja svojim igračkim i ljudskim kvalitetima mogu da dignu ekipu na jedan viši nivo. Nemamo nameru da žurimo i pravimo ishitrene odluke. Ukoliko budemo našli odgovarajući tip igrača na tržištu, sigurno ćemo reagovati”, kategoričan je Darko Milisavljević.

Radnički 1923 se dobrim igrama u finišu jesenjeg dela sezone aktivno uključio u borbu za plej-of. Upravo će plasman među osam najboljih ekipa na kraju ligaškog dela takmičenja biti glavni cilj kragujevačkog prvoligaša u preostalih sedam kola.

Zahvaljujući dobrim rezultatima u poslednjih šest kola ponovo smo u trci za plej-of, što nam je prvi i osnovni cilj u nastavku sezone. Svesni smo da to neće biti lak posao, jer svaka utakmica nosi specifičnu težinu, kako u takmičarskom, tako i u psihološkom smislu. Naravno, ukoliko se domognemo plej-ofa, postavićemo sebi neke nove ciljeve”, pojašnjava Milisavljević.

Na prvom ovogodišnjem okupljanju fudbalera Radničkog 1923 na stadionu “Čika Dača”, zvanično je predstavljen i novi direktor kluba Nikola Fržović, koji je ovu funkciju nasledio od Aleksandra Simovića, koji je krajem decembra podneo ostavku.

Po struci diplomirani ekonomista, Fržović je duži niz godina obavljao funkciju generalnog sekretara KMF Ekonomac, najtrofejnijeg futsal kolektiva u Srbiji. Dakle, radi se o čoveku koji vrlo dobro razume kako funkcioniše jedan uspešan sportski kolektiv i sigurno je da će to svoje višegodišnje iskustvo pokušati da implementira i u novu sredinu.

Na ovu funkciju stupam kao neko ko je sportski radnik već skoro dvadeset godina. Radnički je veliki klub sa bogatom tradicijom, koji teži konstantnom napretku, tako da su naši ciljevi prevashodno vezani za što bolji plasman na tabeli. Moj prethodnik, Aleksandar Simović, podigao je klub na izuzetno visok nivo, a ja ću se potruditi da Radnički u budućnosti bude još veći klub nego što je to danas”, izjavio je na svom zvaničnom predstavljanju novi direktor Radničkog 1923.

Kada je reč o pripremam, predviđeno je da fudbaleri Radničkog 1923 kompletan taj proces obave na svom stadionu, gde imaju sve neophodne uslove za rad. Takođe, zakazano je i sedam kontrolnih utakmica, kako bi se ekipa dodatno uigrala i što pre uvela u takmičarski ritam. Sve ove utakmice biće odigrane na pomoćnom terenu stadiona “Čika Dača”.

Takmičenje u Prvoj ligi Srbije nastavlja se 29. februara, kada će Radnički 1923 ugostiti ekipu OFK Žarkova.

Izvor: FK Radnički 1923