SportFoto: FK Radnički 1923

Radnički 1923 i Spartak podelili bodove

Autor: InfoKG
10:37 | Nedelja, 02 04 2023

Nepovoljni vremenski uslovi nisu sprečili fudbalere Radničkog 1923 i subotičkog Spartaka da kragujevačkoj publici priušte jednu prilično zanimljivu, dinamičnu i sadržajnu fudbalsku predstavu, u kojoj je viđeno čak četiri pogotka. Na kraju podela bodova, koja možda ne odgovara previše ni jednom ni drugom timu, ali koja je, u krajnjoj meri, možda i najrealniji ishod utakmice na stadionu “Čika Dača” – 2:2 (1:1).

Lepa slika viđena je na tribinama stadiona “Čika Dača”. Na istočnoj tribini kragujevački osnovci, kojima su pred početak utakmice podeljene majice i kačketi sa simbolima kragujevačkog kluba koji u ovoj godini obeležava vek svog postojanja; na jugu najverniji navijači Radničkog 1923 “Crveni đavoli”, čija pesma je odjekivala stadionom u Velikom parku od prvog do poslednjeg minuta utakmice, a na zapadu sasvim pristojan broj gledalaca, s obzirom na krajnje nepovoljne vremenske uslove.

A onda, kao šlag na tortu, izlazak fudbalera Radničkog 1923 na teren u replici prvobitnih dresova iz godine osnivanja kluba, što je izazvalo veliko oduševljenje među prisutnom publikom. Ostaje jedino žal što “crveni” ovu sjajnu, da ne kažemo svečarsku atmosferu, nisu krunisali osvajanjem sva tri boda, čime bi praktično iskoračili u predvorje plej-ofa.

Izgleda da je igračima obe ekipe bilo potrebno određeno vreme da dostignu odgovarajuću radnu temperaturu, tako da u prvih dvadesetak minuta utakmice nije viđeno previše obećavajućih situacija pred oba gola, osim ako izuzmemo mlak udarac kapitena Radničkog 1923 Miloša Vidovića posle kornera u 9. minutu.

“Crveni” su praktično iz prve ozbiljnije akcije na utakmici uspeli da profitiraju. Igrao se 20. minut kada je Milunović uputio centaršut sa desne strane, Đurić je loptu sa druge stative glavom vratio na ivicu peterca gde se našao Stefan Čolović, koji uspeva da je prosledi u mrežu za početno vođstvo Kragujevčana.

Trgli su se malo Subotičani nakon primljenog gola, zaigrali nešto odvažnije, a malo im je nedostajalo da u 32. minutu dođu do izjednačenja, kada je posle udarca glavom Japanca Šimure lopta pogodila okvir gola domaćeg tima.

Tri minuta kasnije Luka Milunović uspeva da zatrese mrežu Subotičana, ali je pogodak bivšeg internacionalca poništen zbog ofsajda.

Da gosti iz Subotice na odmor ne odu sa rezultatskim zaostatkom pobrinuo se Petar Stanić, koji je vrlo preciznim prizemnim udarcem sa udaljenosti od nekih dvadesetak metara poslao loptu u donji desni ugao Mladenovićevog gola.

Mogli su Subotičani već u prvom minutu nastavka utakmice do preokreta, ali je Miloš Mladenović iskoristio neodlučnost Šimure u situaciji “jedan na jedan” da otkloni opasnost pred svojim golom.

Ipak, golmanu Radničkog 1923 nije bilo spasa u 54. minutu, kada je kapiten Spartaka Nikola Srećković na centaršut Luke Bijelovića doneo vođstvo gostujućem timu.

Bili su Subotičani blizu postizanja i trećeg gola u 72. minutu, ali Šimura ni ovoga puta nije uspeo da nadmudri dobro postavljenog Mladenovića.

Velika šansa u kojoj se našao Luka Zorić posle odličnog proigravanja od strane Milutina Vidosavljevića u 76. minutu predstavljala je uvod u rezultatsko poravnanje koje je usledilo minut kasnije, kada je Nigerijac Žofri Činedu, koji je početkom drugog poluvremena ušao u igru umesto povređenog Luke Milunovića, iskoristio svoju visinu da nakon odlično izvedenog kornera od strane Stefana Čolovića loptu glavom smesti u mrežu subotičkog tima.

Upravo je Stefan Čolović u sudijskoj nadoknadi vremena imao lepu priliku da izraste u apsolutnog heroja utakmice, ali je golman Spartaka Mišo Dubljević sprečio vihornog ofanzivca Radničkog 1923 da donese sva tri boda kragujevačkom timu.

Kragujevčani su ovim remijem propustili lepu priliku da naprave ozbiljniju bodovnu distancu u odnosu na svog glavnog konkurenta u borbi za plej-of, lazarevačku Kolubaru, koja je juče na svom terenu poražena od kruševačkog Napretka sa 1:0.

“Crveni” i dalje drže ključeve plej-ofa u svojim rukama, s obzirom da se dva kola pre kraja regularnog dela sezone nalaze na osmom mestu prvenstvene tabele, sa bodom prednosti u odnosu na Lazarevčane, pa bi im pobeda u narednom kolu protiv imenjaka iz Niša na “Čika Dači”, uz poraz ili remi Kolubare na gostovanju ekipi Mladosti GAT u Novom Sadu, garantovala plasman među osam najboljih ekipa na tabeli.

Izvor: FK Radnički 1923