SportFoto: FK Radnički 1923

"Radnički 1923" nadomak ostvarenja superligaškog sna, savladana Loznica

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 03 05 2021

Izuzetno bitnu pobedu zabeležili su fudbaleri Radničkog 1923 u susretu sa uvek neugodnom ekipom Loznice na “Čika Dači”, rezultatom 1:0. Кragujevčani su slavili pogotkom iskusnog Marka Mirića i tako došli nadomak ostvarenja svog superligaškog sna. 

Pobeda nad Loznicom donela je uzdah olakšanja i ponovo izmamila osmehe svima u klubu sa “Čika Dače”. Radnički 1923 je ponovo na željenom kursu, a od promocije u novog superligaša deli ga najviše četiri koraka.

Sve čestitke mojim igračima koji su izneli teret ove jako zahtevne utakmice i dosledno ispoštovali sve ono što smo od njih zahtevali. Mislim da smo zasluženo pobedili, iako je i Loznica imala nekoliko izglednih šansi u drugom poluvremenu, koje nije uspela da iskoristi. Nemamo mnogo vremena za slavlje, budući da nas već u sredu očekuje izuzetno teško gostovanje ekipi Кolubare u Lazarevcu, gde ćemo pokušati da napravimo možda i ključan korak ka ostvarenju našeg superligaškog cilja”, izneo je svoje opservacije šef struke kragujevačkog prvoligaša, Dejan Joksimović.

Četiri kola pre kraja sezone, “crveni” se nalaze na čelu prvoligaškog karavana sa 62 osvojena boda, pet više u odnosu na lazarevačku Кolubaru, koja je današnjom pobedom nad Кabelom preuzela drugu poziciju na tabeli od Novosađana.

Upravo će ekipa Кolubare biti naredni protivnik kragujevačkog prvoligaša u derbi utakmici 31. kola Prve lige Srbije, koja se igra u sredu, 5. maja, od 19 časova u Lazarevcu. 

Izvor: FK Radnički 1923