SportFoto: FK Radnički 1923

Radnički 1923: Nastavljena neslavna tradicija na stadionu kraj Nišave (FOTO)

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 30 03 2021

Fudbaleri Radničkog 1923 doživeli su svoj drugi poraz u Prvoj ligi Srbije ove sezone, i to na tradicionalno neugodnom gostovanju svom imenjaku u Pirotu – 0:1. Odlučio je detalj iz 65. minuta, kada je lopta nesrećno pogodila Varjačića u rame i odbila se u mrežu Кragujevčana.

Ni na trećem uzastopnom gostovanju na stadionu “Dragan Nikolić” kraj Nišave “crveni” nisu uspeli da izbegnu poraz. Iako su u ovu utakmicu ušli sa oreolom favorita i puni samopouzdanja nakon dobrih rezultata u poslednja tri kola, Šumadinci su se na kraju ipak okliznuli na pirotskom ćilimu i okončali seriju od deset uzastopnih utakmica bez poraza.

Radnički 1923 je i na ovoj utakmici bio tim koji je diktirao tempo igre i imao veći posed lopte, ali su Piroćanci bili ti koji su stvarali šanse. Ušli su domaći u ovaj meč željni dokazivanja u susretu sa liderom na tabeli, ali i bodova koji bi ih približili sigurnoj zoni. Na kraju su imali razloga za slavlje, pošto su uz leskovačku Dubočicu postali jedini tim u ligi koji je uspeo da “uzme meru” neprikosnovenim Кragujevčanima.  

Koban je bio 65. minut, koji je, kako se ispostavilo, odlučio pobednika utakmice na stadionu “Dragan Nikolić”. Nakon udarca iz ugla, Tolić je vratio loptu u peterac Кragujevčana, ona je zakačila Varjačića, promenila smer i završila u mreži.

Кragujevčani su posle ove utakmice ostali na koti od 54 osvojena boda, sedam više od drugoplasiranog Кabela, sa kojim će odmeriti snage u derbiju 25. kola Prve lige Srbije, koji je zakazan za subotu od 16 časova na stadionu “Čika Dača”. 

Izvor: FK Radnički 1923