SportFoto: FK Radnički 1923

"Radnički 1923" okončao učešće u Кupu Srbije (VIDEO)

Autor: InfoKG
14:30 | Četvrtak, 22 10 2020

Fudbaleri Radničkog 1923 okončali su učešće u ovogodišnjem Кupu Srbije, nakon što su u utakmici šesnaestine finala poraženi na gostovanju ivanjičkom Javor Matisu, rezultatom 1:2. Bio je ovo ujedno i prvi poraz Кragujevčana od početka ove takmičarske sezone.

Treću godinu zaredom kragujevački prvoligaš ne uspeva da preskoči prvu prepreku u Кupu Srbije. Prošle godine isprečila se OFК Bačka, pretprošle šabačka Mačva, a ove Javor Matis.    

Pobedu ekipi “Javor Matis” doneo je Luković golovima u 7. I 17. Minutu, dok je pogodak za “Radnički 1923” postigao Ćirović u 71. Minutu. 

Primili smo dva brza gola na početku utakmice, koja su velikoj meri odredila njen dalji tok. Imali smo u drugom poluvremenu par izglednih situacija pred golom protivnika, ali je falilo koncentracije kod poslednjeg pasa ili završnog udarca. Generalno, zadovoljan sam što smo i na ovoj utakmici ostali dosledni nekoj našoj ideji igre koju pokušavamo da prezentujemo ove sezone. Naravno, ne može se uvek pobeđivati, i porazi su sastavni deo fudbalske igre, tako da idemo dalje i okrećemo se narednim takmičarskim izazovima”, izjavio je šef stručnog štaba kragujevačkog prvoligaša Aleksandar Linta po završetku utakmice u Ivanjici.

“Crvene” u nedelju od 13:30 časova na stadionu “Čika Dača” očekuje utakmica 12. kola Prve lige Srbije protiv ekipe Zemuna. 

Izvor: FK Radnički 1923