SportFoto: Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica

“Radnički 1923” pobedom nad Čačanima okončao pripreme

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Četvrtak, 21 02 2019

Fudbaleri Radničkog 1923 pobedili su u poslednjoj proveri, odnosno devetoj kontrolnoj utakmici, pred nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije čačanski Borac, rezultatom 2:1. Iz Radničkog 1923 poručuju da spremno dočekuju prolećni deo prvenstva. 

Radnički 1923” u proteklih mesec dana odigrao je ukupno devet kontrolnih utkamica pred nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije i zabeležio sedam pobeda i dva poraza. Tim trenera Dejana Nikolića u pripremnim mečevima savladao je Omladinsku ekipu Randičkog 1923, Sušicu, Slogu iz Petrovca na Mlavi, Kolubaru, Slogu iz Požege i Šumadiju iz Aranđelovca, a poraženi su od ekipa “Jagodina Tabane” i “Lokomotiva” iz Beograda. U poslednjoj proveri kragujevaćka ekipa je bila jača i od čačanskog Borca. Golove za kragujevačku ekipu postigli su Todorović i Vujasin, dok je pogodak za čačanski tim zabeležio Berak. 

U prvom delu igre naš tim je imao apsolutnu kontrolu utakmice i diktirao je tempo igre od samog starta. Naš tim u prednost je doveo Tomislav Todorović sa bele tačke. Par odličnih prilika za pogodak propustili su Vujasin, Todorović i Maksimović. U drugom delu ista slika na terenu. Jednu grešku u odbrani "đavola" iskoristili su gosti za izjednačenje. Konačan rezultat postavio je majstorijom Mile Vujasin sredinom drugog dela igre”, objavljeno je na zvaničnoj Facebook stranici FK Radnički 1923. 

Kada je reč o nastavku sezone u Prvoj ligi Srbije, “Radnički 1923” je u zimskom prelaznom roku pojačao ekipu sa osam igrača, a to su Željko Žerađanin, Stefan Vasić, Nikola Rađen, Aleksandar Popović, Luka Milisavljević, Stefan Grbović, Miloš Đorđević i Branko Ostojić. Iz kluba poručuju da spremno dočekuju prolećni deo prvenstva. 

Sve što smo zacrtali uradili smo tokom priprema. Posebno raduje motivisanost igrača i timaki duh. Siguran sam da spremni dočekujemo nastavak prvenstva”, rekao je šef stručnog štaba Radničkog 1923”, Dejan Nikolić.  

“Radnički 1923”, pre zvaničnog početka prolećnog dela prvenstva, očekuje gostovanje Zlatiboru, u utakmici zaostalog, 23. kola Prve lige Srbije, koja je na programu 27. februara.