SportFoto: FK Radnički 1923

"Radnički 1923" poražen na kraju polusezone (VIDEO)

Autor: InfoKG
12:30 | Četvrtak, 16 12 2021

Porazom na gostovanju beogradskom Čukaričkom fudbaleri Radničkog 1923 okončali su jesenji deo sezone u Super ligi Srbije. Kragujevčani su uspešno odolevali favorizovanom domaćinu sve do 62. minuta, kada je Đorđe Jovanović doveo Čukarički u vođstvo, da bi trijumf ekipe sa Banovog brda potvrdio Stefan Kovač sedam minuta pre kraja utakmice – 0:2.

Hladno decembarsko veče na Banovom brdu donelo je dinamičnu, ali ne i previše sadržajnu fudbalsku bitku, koja je završena pobedom domaćina. Generalni utisak je da su “crveni” pružili sasvim pristojan otpor trećeplasiranoj ekipi na tabeli Super lige Srbije, ali nedovoljno da izbegnu poraz.

Ocenu ovog susreta na Banovom brdu dao je iskusni štoper Kragujevčana Milan Milanović, koji smatra da je njegov tim dobro parirao ekipi Čukaričkog u većem delu susreta, ali da su ga dve individualne greške odvele u poraz.

“Nažalost, nastavili smo niz negativnih rezultata, iako su svi igrači dali svoj maksimum na ovoj utakmici. Dobro smo se držali u prvom poluvremenu, nismo dopustili ekipi Čukaričkog da dođe do neke ozbiljnije šanse za gol, ali smo usled nekih naših individualnih grešaka primili dva gola u nastavku utakmice, posle čega nam je bilo jako teško da se vratimo u meč. Na nama je da izvršimo jednu detaljnu analizu ove jesenje polusezone i da se što bolje spremimo za ono što nas očekuje u prolećnom delu takmičenja”, smatra Milanović.

Kragujevčani će na zimsku pauzu, koja će trajati do 12. februara, otići kao najslabije plasirana ekipa na tabeli Super lige Srbije, sa učinkom od šesnaest osvojenih bodova.

Nadajmo se da će prolećni deo sezone doneti znatno bolja izdanja “crvenih” i da će Kragujevac i naredne sezone imati superligaša. 

Izvor: FK Radnički 1923