SportFoto: FK Radnički 1923

“Radnički 1923” porazom od “Čukaričkog” zatvorio sezonu u Super ligi Srbije (VIDEO)

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 29 05 2023

Fudbaleri Radničkog 1923 su porazom na gostovanju beogradskom Čukaričkom, rezultatom 1:2, zaključili jednu od svojih najuspešnijih sezona u superligaškoj konkurenciji, koju završavaju na osmoj poziciji prvenstvene tabele. Šumadinci su u jednoj utakmici koja za njih nije imala veći takmičarski značaj pružili sasvim pristojan otpor finalisti Kupa Srbije, ali nedovoljan da izbegnu poraz na zatvaranju sezone.

Izostanak nekolicine standardnih prvotimaca primorao je stratega “crvenih” Dejana Joksimovića na promenu formacije, pa su tako Kragujevčani posle dužeg vremena opet zaigrali sa trojicom igrača u poslednjoj liniji. Takođe, ova utakmica predstavljala je i lepu priliku za mlađe igrače i one sa nešto manjom minutažom u proteklom delu sezone da demonstriraju svoje igračke kvalitete i eventualno zarade veći kredit kod stručnog štaba.

Ono što je svakako bilo upečatljivo, to je da su izabranici trenera Dejana Joksimovića tokom svih devedeset minuta igre mogli da uživaju u podršci svojih najvernijih navijači, koje su priredili takvu atmosferu kao da se utakmica igrala na stadionu “Čika Dača”. 

“Čukarički” je na ovom meču odneo pobedu zahvaljujući golovima Luke Stojanovića u 16. i 21. minutu, dok je pogodak za kragujevački tim postigao Miloš Vidović u 18. minutu. 

Radnički 1923 je tako svoju drugu uzastopnu sezonu u superligaškoj konkurenciji okončao na osmoj poziciji sa 42 osvojena boda, što je ujedno drugi najbolji rezultat “crvenih” u domaćem prvenstvu od osnivanja kluba.

Izabranici trenera Dejana Joksimovića sada idu na zasluženi odmor, a ponovo će se okupiti već sredinom juna za kada je planiran početak priprema za novu prvenstvenu sezonu, koja startuje 22. jula.

 

Izvor: FK Radnički 1923