SportFoto: FK Radnički 1923

Radnički 1923: Produžena saradnja sa Tomićem, klub pojačao i Jovanović

Autor: InfoKG
13:06 | Petak, 10 09 2021

Fudbalski klub Radnički 1923 ozvaničio je produžetak saradnje sa iskusnim tridesettrogodišnjim Nemanjom Tomićem, a ugovorena je i saradnja sa dvadesetosmogodišnjim Sašom Jovanovićem, fudbalerom koji igra na poziciji levog krila.

Kragujevački superligaš ozvaničio je produžetak saradnje sa iskusnim Nemanjom Tomićem (33) na još godinu dana. Ova informacija svakako će obradovati brojne simpatizere Radničkog 1923, koji će i ove sezone imati priliku da gledaju ovog fudbalskog virtuoza u dresu svog voljenog kluba.

Tomićev ostanak na “Čika Dači” prvi je nagovestio strateg “crvenih” Vladimir Radenković na konferenciji za medije pred utakmicu sa novosadskim Proleterom, ali je do konkretizacije unapred ugovorene saradnje došlo tek ove sedmice.

U međuvremenu Tomić je doživeo težu povrede šake, koja ga je izvesno vreme odvojila od trenažnog procesa. Srećom, oporavak iskusnog fudbalera teče po planu, tako da će stručni štab Kragujevčana uskoro ponovo moći da računa na njegove usluge.

Sa Nemanjom smo znatno ranije postigli dogovor o produžetku saradnje, ali je bilo potrebno određeno vreme da se neke stvari papirološki srede kako bi on potpisao novi ugovor. O Nemanjinim fudbalskim kvalitetima ne treba trošiti reči. Sigurno je da smo dobili jedno veliko pojačanje za nastavak sezone i igrača koji će praviti razliku na terenu, posebno u utakmicama protiv defanzivno orijentisanih ekipa i u trenucima kada jurimo rezultat. Takođe, od njega očekujemo da bude primer mlađim igračima i da im prenese svoje ogromno fudbalsko znanje i iskustvo“, istakao je Slavko Perović, sportski direktor kluba sa “Čika Dače”.

Tomić je prethodne sezone predvodio Kragujevčane na putu ka elitnom rangu takmičenja, a letnju pauzu iskoristio je da svoje telo dovede u optimalnu formu, kako bi bio u potpunosti spreman za iskušenja u Linglong Super ligi Srbije, što je potvrdio i strateg “crvenih” Vladimir Radenković.

Nemanja Tomić je sada jedan potpuno novi momak, sa sedam kilograma manje, koji izgleda onako kako bi trebao da izgleda profesionalni fudbaler. Tomićev talenat i fudbalsko umeće nikada nisu bili sporni i uvereni smo da smo dobili izuzetno vredno pojačanje za nastavak sezone“, izjavio je šef struke Radničkog 1923.

U želji da na svakoj poziciji ima što je moguće više kvalitetnih opcija, sportski sektor kluba sa “Čika Dače” odlučio je da ugovori jednogodišnju saradnju sa Sašom Jovanovićem, 28-godišnjim fudbalerom koji igra na poziciji levog krila.

Jovanović je najveći deo svoje karijere proveo u beogradskom Radu, a nastupao je i za Voždovac, Čukarički, Inđiju, Bežaniju, lučansku Mladost i austrijski Volfsburger. Poslednjih mesec dana proveo je na “Čika Dači” pokušavajući da se nametne sportskom sektoru Kragujevčana, koji nije ostao imun na Jovanovićeve igračke kvalitete.

Saša Jovanović je igrač sa zavidnim superligaškim i internacionalnim iskustvom koji je već duže vreme na našem “skeneru”. Očekujemo da bude značajno pojačanje za naš tim u nastavku sezone i da upravo u dresu Radničkog iskaže svoj pun igrački potencijal“, prokomentarisao je Jovanovićev dolazak Slavko Perović, sportski direktor kragujevačkog superligaša.

Novo pojačanje “crvenih” ističe da mu je jako drago što je došao u veliki klub sa ozbiljnim takmičarskim ciljevima i da će se navijačima najbolje predstaviti svojim učinkom na terenu.

Jako sam zadovoljan što sam postao deo jednog velikog kluba koji se nakon šestogodišnje pauze vratio u Super ligu. Saigrači su me dobro prihvatili, atmosfera u ekipi je sjajna i na nama je da na treninzima i utakmicama damo svoj maksimum, da ispoštujemo zahteve stručnog štaba i pokušamo da se umešamo u borbu za plej-of“, poručio je Jovanović.

Dolaskom Saše Jovanovića kragujevački superligaš nije zaključio prelazni rok. U planu je angažovanje još jednog ili dvojice novih igrača, a biće i odlazaka iz kluba.

U proteklih sedam kola iskristalisali smo sliku o tome na koga od igrača možemo da računamo za nastavak sezone i na kojim pozicijama bismo trebali da se dodatno pojačamo, tako da prelazni rok još uvek nije završen za nas. Planiramo da angažujemo još jednog ili dva nova igrača, a izvesno je da će biti i određenih odlazaka iz kluba“, otkriva Perović. 

Izvor: FK Radnički 1923