SportFoto: FK Radnički 1923

Radnički 1923 upisao drugu pobedu u nizu (VIDEO)

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 03 10 2022

Uspon forme koji su nagovestili ubedljivim trijumfom u susretu sa novosadskom Mladošću, fudbaleri Radničkog 1923 potvrdili su pobedom na gostovanju subotičkom Spartaku u utakmici 13. kola Mozzart Bet Super lige Srbije – 2:1 (2:1). Kragujevčani su do drugog uzastopnog, a ukupno četvrtog trijumfa u sezoni došli nakon rezultatskog preokreta u prvih 45 minuta, kada su najpre anulirali rani zaostatak od jednog gola, da bi pred sam odlazak na odmor preuzeli vođstvo, koje su uspešno sačuvali do samog kraja utakmice.

Verovali su Šumadinci da mogu iskoristiti rezultatsku krizu domaćeg Spartaka kako bi se domogli novih prvenstvenih bodova, koji bi im i te kako značili pred seriju izuzetno teških utakmica koje ih očekuju u prvoj polovini oktobra. Znali su “crveni” da će nasuprot sebe imati ekipu kojoj bukvalno “gori pod nogama” i koja je ovu utakmicu doživljavala kao neku vrstu “dana de”, ali to nije remetilo njihove pobedničke aspiracije.

Golove za kragujevačku ekipu postigli su Krajišnik u 34. i Vidosavljević u 45+3. minutu iz jedanaesterca, dok se u ekipi Spartaka u strelce upisao Hrstić u 4. minutu. 

Šumadinci su se ovom pobedom učvrstili u sredini tabele sa 15 osvojenih bodova, dok je Spartak posle petog poraza u nizu ostao u donjem delu tabele sa 10 sakupljenih bodova.

Fudbalere Radničkog 1923 u narednom kolu očekuje još jedno gostovanje, ovoga puta niškom imenjaku, koga sa klupe predvodi doskorašnji strateg “crvenih” Nenad Lalatović. 

Izvor: FK Radnički 1923