SportFoto: RK Radnički 1964

“Radnički 1964” osvojio LMK u kategoriji Ž16

Autor: InfoKG
10:30 | Petak, 07 06 2019

Rukometašice Radničkog 1964, 2002. i mlađe, trijumfalno su završile takmičenje u Ligi mlađih kategorija - grupa Centralna Srbija i Kosovo i Metohija, osvojivši prvo mesto, pehar i zlatnu medalju. 

Kragujevčanke su od samog početka šampionata, iako najmlađa selekcija u ligi, zaposele čelno mesto na tabeli i održale se do samog kraja uz sve pobede i samo jedan poraz u poslednjoj utakmici, koja nije odlučivala o plasmanu. Veliki uspeh ove generacije će biti krunisan odlaskom na završni šampionat države.

Jako sam ponosna na sve igračice na postignutom uspehu. Od početka sezone u Ligi mlađih kategorija, zauzimale smo prvo mesto i drago mi je što smo i na kraju ostale na pijedestalu. Nažalost, u toku sezone nas je zadesilo par teških povreda nama jako bitnih igračica i morale smo da se i psihički i na terenu izborimo sa tim. Ogromnom željom uspele smo da prevaziđemo taj problem i tako se plasiramo na državno prvenstvo, kao prve u regionu. Zaista je veliki uspeh biti u 12 najboljih ekipa u Srbiji. Verujem u svoje igračice da će svojom posvećenošću, željom i borbenošću prikazanoj tokom cele godine, smoći snage da izborimo dobar plasman na nivou države”, istakla je kapiten trofejne generacije devojčica Radničkog, Tijana Petrović.

Rukometašice Radničkog 1964, 2002. i mlađe, pripremaju se sada za državno prvenstvo, koje će biti održano 15. i 16. juna u Šapcu.