Sport

Radnički bez baraža za Regionalnu A1 ligu

Autor: Jovana Mladenović
12:30 | Nedelja, 10 03 2019

Vaterpolisti Radničkog ostali su bez baraža za Regionalnu A1 ligu pošto su u meču poslednjeg kola Lige 6 odigrali nerešeno sa Vojvodinom u Novom Sadu, rezultatom 7:7 i dobru sezonu na „Jadranu“ završili na trećem mestu. 

Radnički je lepo otvorio utakmicu i na startu stekao prednost, ali je Vojvodina u drugoj četvrtini preokrenula tok utakmice, serijom 3:0 koja je završena pogotkom Marka Radulovića iz peterca (5:3). Kragujevčani su 24 sekunde pre odlaska na odmor smanjili zaostatak, ali je Radulović iz novog peterca vratio svom timu „plus dva“ – 6:4.

Ruski reprezentativac Ivan Gusarov vratio je Šumadince u igru sa dva vezana pogotka (6:6), ali je onda usledio još jedan peterac koji je ponovo realizovao Radulović.  Ipak, da timovi u poslednju deonicu uđu poravnati, pobrinuo se Francuz Gijom Dino, pogotkom sa igračem više – 7:7.

Minut i po pre kraja dosuđen je i četvrti peterac za Vojvodinu, ali je ovoga puta Dobožanov odbranio udarac Blaževiću. Oba tima imala su po napad, ali nisu uspela da ga iskoriste, pa je na kraju ostalo 7:7.
Budva je overila prvo mesto trijumfom protiv Naisa u Nišu, dok je Solaris iz Šibenika do drugog mesta i baraža došao pobedom u Rijeci, nad Primorjem.