SportFoto: fkradnicki.com

Radnički dočekuje Kolubaru

Autor: InfoKG
13:00 | Nedelja, 08 11 2020

Poslednja utakmica 14. kola Prve lige Srbije igra se u ponedeljak od 13 časova na stadionu “Čika Dača” u Kragujevcu, gde će vodeći na tabeli Radnički 1923 ugostiti lazarevačku Kolubaru.

Poraz u Loznici prošlog vikenda nakratko je usporio kragujevačkog prvoligaša, koji je čvrsto rešen da se već u susretu sa Lazarevčanima vrati na pobednički put. Dobra vest je da su i prvi pratioci Kragujevčana na tabeli takođe kiksirali u prošlom kolu, pa je razlika na tabeli ostala skoro nepromenjena.

– Dobro smo ušli u utakmicu sa Loznicom i kontrolisali igru sve do povrede Miloša Vidovića, koja nas je poremetila i dovela do blagog pada u poslednjih petnaestak minuta prvog poluvremena, što je rezultovalo primljenim golom. Na početku drugog poluvremena primili smo još jedan prilično naivan gol, ali smo vrlo brzo smanjili preko Tomića na 2:1. Propustili smo potom tri odlične šanse za potpuni rezultatski povratak, da bi nas na kraju dotukao taj njihov gol u sudijskoj nadoknadi vremena. Ipak, sve je to sastavni deo fudbalske igre i iskreno se nadam da ćemo već protiv Kolubare uspeti da se vratimo u pobednički ritam – osvrnuo se na proteklo gostovanje u Loznici Uroš Vidović.

Više od poraza u Loznici stručni štab “crvenih” zabrinule su povrede pojedinih igrača, pre svih Miloša Vidovića, komandanta odbrane tima sa “Čika Dače”, kao i dvojice mladih igrača Radovana Avrama i Mateje Dukića.

U međuvremenu su Lazar Petrović i golman Vladimir Savić osetili određene zdravstvene tegobe, pa će lider na tabeli u značajno oslabljenom sastavu izaći na megdan odličnoj ekipi Kolubare, koju sa klupe predvodi Dejan Nikolić, nekadašnji šef struke kragujevačkog prvoligaša.

Lazarevčani i u ovoj sezoni gaje visoke, superligaške ambicije i trenutno drže četvrtu poziciju na tabeli sa 22 osvojena boda, koliko je sakupio i trećeplasirani Grafičar.

Kolubara slovi za jednu čvrstu, takmičarsku ekipu, koja u svojim redovima ima nekolicinu iskusnih igrača sa zavidnim superligaškim i internacionalnim stažom, poput Nikole Vasiljevića, Vladana Milosavljeva, Aleksandra Jovanovića i Dejana Đenića. Tu je i grupa mlađih igrača koju predvodi Andreja Stojanović, najbolji strelac ekipe u dosadašnjem delu prvenstva sa četiri postignuta gola.

Interesantno je napomenuti da su Lazarevčani poslednju pobedu zabeležili pre tačno mesec dana, u susretu sa Radničkim iz Sremske Mitrovice (1:0), a potom su ušli u seriju od četiri uzastopna remija.

I trenera Kolubare Dejana Nikolića muče kadrovski problemi, s obzirom da na gostovanju u Kragujevcu neće moći da računa na povređenog Vučetića i suspendovane Milosavljeva i Cvetkovića.

Bez obzira na to što će obe ekipe nastupiti u oslabljenim sastavima, treba očekivati jednu dobru utakmicu, koja bi po svim merilima trebala da opravda epitet derbija kola.

– Kolubara, po mom mišljenju, spada među tri najkvalitetnije ekipe u ligi. Imaju dobre i iskusne igrače, vodi ih naš bivši trener Dejan Nikolić i sigurno je da neće biti lako doći do pobede u susretu sa njima. Pri tom, mi imamo određenih kadrovskih problema, ne možemo da računamo na petoricu igrača, ali uprkos tome atmosfera u ekipi je odlična i svi se nadamo dobrom rezultatu u ponedeljak – dodaje Vidović.

U skladu sa važećim epidemiološkim merama, utakmica između Radničkog 1923 i Kolubare biće odigrana pred praznim tribinama.

Ipak, dobra vest za sve simpatizere kragujevačkog kluba jeste da je televizija Arena Sport obezbedila direktan prenos sa “Čika Dače” na svom drugom kanalu.

Izvor: fkradnicki.com