SportFoto: SPD Radnički

Radnički ispustio Kup na peterce

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 30 12 2020

Vateprolisti Radničkog nisu uspeli da odbrane trofej Kupa Srbije, pošto su poraženi posle peteraca od Crvene zvezde koja je bila domaćin “fajnal-for a”. U regularnom delu bilo je 8:8, dok je Zvezda slavila na peterce – 5:4.

Radnički je dobro otvorio utakmicu i golovima Lukića i Stanojevića poveo sa 2:0, ali je Zvezda odgovorila preko Vukićevića i Markovića za izjednačenje (2:2). Ipak, da Kragujevčani odu na prvi predah sa minimalnim vođstvom postarao se Aleksa Ukropina – 3:2

Usledila je pomalo neobična druga četvrtina u kojoj nij e bilo golova, a intervencijama su se isticali golmani na obe strane.

Na startu drugog poluvremena „crveno-beli“ su preokrenuli preko Vukićevića i Vićkovića (4:3), posle čega se Radnički vratio u vođstvo nakon dva vezana gola Ukropine (6:5). Međutim, Zvezda je uzvratila serijom 3:0, kada je Basara prvi put doneo Beograđanima dva gola prednosti (8:6). Činilo se tada da je Zvezda nadomak pobede, ali ni Radnički nije rekao poslednju reč. Smanjio je odmah zaostatak preko Ukropine, a minut i po pre kraja i izjednačio golom Brankovića – 8:8.

Prvi peterac promašio je Marko Radulović, a potom su svi igrači bili precizni, pa je pehar otišao u ruke „crveno-belih“. Za Radnički su pogađali Rašović, Lukić, Ukropina i Janković, dok su za Zvezdu precizni bili Vukićević, Basara, Subotić, Šulc i Tankosić.

Vidljiv je bio umor igrača Radničkog koji su prethodnog dana odigrali jako teško polufinale sa Novim Beogradom, dok je Zvezda imala lakši duel sa Partizanom.

Kragujevčani se sada okreću Regionalnoj A1 ligi, u okviru koje će se u Dubrovniku, od 14. do 17. januara, boriti za dva mesta na finalnom turniru sa domaćim Jugom, Jadranom iz Herceg Novog, Primorcem iz Kotora, Budvom i Solarisom iz Šibenika. 

Izvor: SPD Radnički