SportFoto: SPD Radnički

Radnički plasmanom u plej-of ostvario istorijski uspeh

Autor: InfoKG
10:30 | Ponedeljak, 08 02 2021

Rukometaši Radničkog su u okviru poslednjeg, 14. kola Arkus lige savladali ekipu Rudara iz Kostolca, rezultatom 34:29, i tako ostvarili istorijski uspeh plasiravši se u plej-of našeg elitnog takmičenja u debitantskoj sezoni.

Važnost meča i ulog koji je nosio plasman u doigravanje Arkus lige nije opteretio i sputao ruke mladoj i poletnoj ekipi Radničkog. Otvorili su utakmicu kako se poželeti može i već u 7. minutu pogotkom Vukovića stekli značajnu prednost (5:1). Međutim iskusni gosti svojom prepoznatljivom igrom sa puno kombinatorike u napadu i uz svesrdnu pomoć u prvom delu igre nesavladivog Stankovića na golu, u 19. minutu poravnavaju rezultat (8:8) i unose dozu neizvesnosti u susret. Sledeća 4 minuta se igralo gol za gol, sve do rezultata 11:11 kada Dušan Petrović vezuje četiri odbrane, što njegovim saigračima daje krila da ponovo preuzmu vođstvo i na veliki odmor odlaze rezultatom 15:13.

Drugi deo igre su Kragujevčani otvorili znatno sigurnije, rešeni da što pre dođu do odlučujuće prednosti. Granitna odbrana je dala rezultata i u ovom periodu igre, domaći igrači su došli do velikkog broja lakih golova iz ubitačnih kontranapada, a ujedno su i pronašli „lek“ za gostujućeg čuvara mreže. Konstantno su uvećavali prednost i već u 39. minutu imaju na kontu 5 golova prednosti uspešnom realizacijom Kneževića (22:17). Samo na momente gosti su uspevali da spuste prednost Radničkog, ali je neku ozbiljniju seriju predupredio stručni štab domaćina pravovremenim minutima odmora, kao i sigurni Gemaljević, koji je ponovo iskazao visoku klasu u trenucima kada je bio najpotrebniji svom timu. Svi igrači Radničkog su dali svoj maksimum u možda i najbitnijoj utakmici u istoriji kluba, ali se mora istaći na kraju najbolji igrač Stanojev, koji je leteo po terenu i povezivao konce u napadu, kao i brzonogi Barudžić sigurnim realizacijama u kontranapadima, a pomenuta dvojica su bili i akteri atraktivnog cepelina. Poslednji zvuk sirene i konačan rezultat 34:29 su bili znak za zasluženo slavlje igrača kluba iz Šumadijske prestonice.

U redovima Radničkog najefikasniji je bio Stefan Stanojev sa 9 pogodaka, Miloš Barudžić je dodao 8, dok su kod gostiju, najraspoloženiji bili Nenad Nedeljković sa 9 i Njegoš Đukić sa 5 uspešnih šuteva.

Kragujevčane očekuje utakmica finala Kupa-grupa zapad protiv ekipe Metalca u Kraljevu, a takmičenje u plej-ofu Arkus lige startuje 20. februara. 

Izvor: SPD Radnički