SportFoto: SPD Radnički

Radnički ponovo bolji od Novog Beograda

Autor: InfoKG
10:00 | Subota, 22 01 2022

Vaterpolisti Radničkog savladali su drugi put uzastopno ekipu Novog Beograda, pošto su posle finala Kupa slavili i u srpskom derbiju Regionalne lige, u okviru drugog kola druge grupe, koja se igra u Budvi, rezultatom 11:10.

Viđena je još jedna jako neizvesna i uzbudljiva utakmica, koja je u svakom smislu opravdala epitet derbija.

Radnički je od početka susreta bio u vođstvu, ali se na prvi predah ipak otišlo sa nerešenim rezultatom (3:3). Sredinom prve deonice Šumadinci su golovima centara Vrlića i Toholja prvi put pobegli na „plus dva“ (5:3), a tu prednost sačuvali su do poluvremena – 6:4.

Potom su imali i tri gola „viška“ (7:4), ali je Novi Beograd na krilima Drašovića prišao na samo gol zaostatka pred odlučujuću deonicu – 8:7.

Potom je Mandić dva puta donosio Novom Beogradu izjednačenje, ali Kragujevčani nisu dopuštali rivalu nijedno vođstvo. Odgovorili su vezanim golovima Ćuka i Lukića i ponovo pobegli na dva gola prednosti (11:9). Na nešto manje od dva minuta pre kraja Vučinić je vratio neizvesnost na bazen, ali to je bilo sve što su izabranici Vladimira Vujasinovića uspeli da urade. Potom su oba tima nisu iskoristila par dobrih prilika, pa su bodovi zasluženo otišli momcima Uroša Stevanovića.

Najefikasniji u pobedničkom timu ponovo je bio Nikola Lukić, sa tri gola, a pratio ga je Josip Vrlić sa dva. Ponovo je odličan na golu bio Lazar Dobožanov, koji je dao veliki doprinos trijumfu. Na drugoj strani, Dušan Mandić se u strelce upisao četiri puta, a Radomir Drašović dva.

Sada je odnos u pobedama izjednačen, pošto su posle dve pobede Novobeograđana na domaćem bazenu, Kragujevčani upisali dva trijumfa na neutralnim terenima.

U subotu od 18.50 časova, pred Kragujevčanima je važan okršaj sa ekipom Jadrana iz Herceg Novog, jednim od glavnih konkurenata za plasman na „fajnal-for“. Direktan prenos obezbeđen je na kanalu Arenasport 4.

Radnički – Novi Beograd 11:10 (3:3, 3:1, 2:3, 3:3)

BUDVA – Bazen: „Dragan Trifunović“. Sudije: Boris Obradović (Herceg Novi) i Maro Savinović (Dubrovnik).

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković 1, Ćuk 1, Krug, Ukropina 1, Pljevančić 1, Toholj 1, Miličić, Lukić 3, Vrlić 2, Todorovski, Radulović 1. Trener: Stevanović.

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S. Rašović, Mandić 4, Tomić, Vučinić 2, D. Pijetlović, Gogov, Martinović 1, Perković, Vlahopulos 1, Drašović 2, V. Rašović, Žoao Pedro, Šušiašvili. Trener: Vujasinović.

Izvor: SPD Radnički