SportFoto: SPD Radnički

Radnički ponovo bolji od Spartaka

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 16 11 2020

Odbojkaši Radničkog upisali su svoj šesti trijumf u Super ligi Srbije ove sezone, nakon što su u premijernoj utakmici 10. kola nadigrali subotički Spartak sa 3:1.

Po drugi put u ovoj sezoni Kragujevčani su uspeli da prizemlje subotičke „golubove“. Za razliku od prethodnog susreta, u kome je pitanje pobednika odlučeno tek u taj-brejku, ovoga puta su učenici Dragana Kobiljskog slomili otpor Subotičana u četvrtom setu.

Irfan Hamzagić je sa 19 osvojenih poena ponovo bio najefikasniji u taboru kragujevačkog tima. Odličnu podršku korektor Kragujevčana imao je u iskusnom Srećku Ristiću, koji je nanizao 14 poena, Dušan Lopar je dodao 11, a Nikola Goić 10, od toga 4 blokom.

U ekipi sa krajnjeg severa Srbije najbolji utisak ostavio je Dušan Nikolić sa 16 poena, Davide Kovač osvojio je 11, a Nikola Pavlović 9, od toga 5 blokom. Vredi pomenuti i dizača Subotičana, Kubanca Rikarda Kalva, koji je odservirao čak četiri asa.

Odbojkaši Radničkog su se ovom pobedom učvrstili na trećoj poziciji superligaške tabele i napravili najbolju moguću uvertiru pred gostovanje ekipi Niša narednog vikenda. 

Izvor: SPD Radnički