Sport

Radnički ponovo bolji od Zvezde, narednog vikenda stiže Patrizan

Autor: Jovana Mladenović
11:30 | Subota, 20 04 2019

U derbiju trećeg kola Superlige Srbije, vaterpolisti Radničkog savladali su Crvenu zvezdu, u svom „Parku“, rezultatom 13:12.

U fantastičnoj atmosferi, pred prepunim tribinama, Kragujevčani su gotovo sve vreme bili u čvrstom vođstvu, a „crveno-beli“ su u finišu ublažili poraz, baš kao što je to bio slučaj u četvrtfinalu Kupa Srbije, kada su slavili sa 12:10.

Zvezda je bolje otvorila utakmicu i dva puta bila u vođstvu, pogocima Vasića i Perkovića, ali je onda usledila serija Radničkog od 3:0,u kojoj su pogađali Stanojević, Tomašević i Gusarov, za „plus dva“ na kraju prve četvrtine – 4:2. 

Održavali su potom izabranici Uroša Stevanovića stečeno vođstvo, a posle dva minuta u poslednjoj četvrtini imali su i najveću prednost od četiri gola (11:7). Kada je dva minuta pre kraja Danil Frolov pogodio za 13:10, činilo se da je sve gotovo, ali se Beograđani nisu predavali i 48 sekundi pre kraja prišli su na samo gol zaostatka (13:12). Radnički potom nije iskoristio napad, a Zvezdi je ostalo 18 sekundi da dođe do boda. Ipak, u odsudnim momentima domaći su odigrali dobro u odbrani, pa su bodovi zasluženo ostali u Kragujevcu.

Junaci novog trijumfa Radničkog nad velikim rivalom bili su Ivan Gusarov sa šest golova i fantastični golman Lazar Dobožanov, koji je zabeležio petnaestak odbrana, a zaustavio je i peterac. Po dva gola dali su Nemanja Stanojević i Danil Frolov, a u strelce su se upisali još Vukašin Ganić, Gijom Dino i Nikola Tomašević. U poraženom timu po dva gola dali su Tankosić, Maksimović, Perković i Šulc.

Ovim trijumfom Radnički se na kratko vratio na prvo mesto, sa bodom više od Šapca, koji svoj meč sa Vojvodinom u Novom Sadu igra u subotu, od 19 sati.

Narednog vikenda u Kragujevac stiže beogradski Partizan.

Radnički – Crvena zvezda 13:12 (4:2, 2:2, 3:2, 4:6)
KRAGUJEVAC – SC „Park“. Gledalaca: 600. Sudije: Putniković i Raković (obojica iz Beograda). Isključenja: Radnički: 16, Crvena zvezda 11. Peterci: Radnički 2(2), Crvena zvezda 2(1).
RADNIČKI: Dobožanov, Pljevančić, Stanojević 2, Ganić 1, Radovanlija, Tanasijević, Panić, Dino 1, Stanković, Gusarov 6, Frolov 2, Tomašević 1, Đerković, Mitrović. Trener: Stevanović.
CRVENA ZVEZDA: Kralj, Tankosić 2, Maksimović 2, Bursać 1, Perković 2, Vasić 1, Bitadze 1, Kovačević, Ilić, Popović, Šulc 2, Radović 1, Todorovski, Ljubenović. Trener: Filipović.