Sport

Radnički poražen na Novom Beogradu u prvom duelu finalne serije Super lige Srbije, drugi meč u subotu u Kragujevcu

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Četvrtak, 19 05 2022

Vaterpolisti Radničkog pretrpeli su poraz u prvom meču finalne serije Super lige Srbije na gostovanju ekipi Novog Beograda, pri rezultatu 17:9 (7:4, 3:1, 2:3, 5:1).

Meč je počeo rezultatskim egalom do 4:4, ali nakon toga bilo je jasno da je Novi Beograd dominanantnije i sa mnogo više samopouzdanja ušao u ovaj meč. 

Golgeterski najraspoloženiji izabranici Igora Milanovića bili su Nikola Jakšić i Radomir Drašović sa po tri gola, dok su iz redova Radničkog Aleksa Ukropina i Miloš Ćuk po dva puta zatresli mrežicu domaćina. 

Zanimljivo je da su obojica prvih golmana, Lazar Dobožanov i Gojko Pjetlović, imali reklo bi se, loš dan, pa su bili zamenjeni. Trener Kragujevčana Uroš Stevanović na gol je poslao Todorovskog, a strateg domaćina Brazilca Fernandeza.

Kako se finale igra na dve dobijene utakmice, Novi Beograd na korak je da Radničkom preuzme titulu prvaka države, ali pitaju se i Kragujevčani.

Drugi meč finalne serije zakazan je za subotu od 19 časova u Kragujevcu, a eventualna majstorica 25. maja u Beogradu.

Ulaznice su u prodaji na info pultu zatvorenog bazena SPD Radnički po ceni od 200 dinara, a nema sumnje da će tribine biti ispunjene do poslednjeg mesta, kako bi navijači i ljubitelji vaterpola u Šumadiji voljenom klubu dali krila za uzlet do izjednačenja u finalnoj seriji. 

Novi Beograd – Radnički 17:9 (7:4, 3:1, 2:3, 5:1)

Sudije: Anđelić i Raković.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević, Janković 1, Ćuk 2, Krug, Ukropina 2, Pljevančić 1, Toholj, Miličić 1, Lukić 1, Vrlić, Todorovski, Radulović. Trener: Uroš Stevanović.

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S. Rašović 1, Mandić 2, Martinović 1, Vučinić 2, D. Pijetlović 2, Gogov 2, Jakšić 3, Perković, Vlahopulos, Drašović 3, V. Rašović, Fernandez, Šušiašvili. Trener: Igor Milanović.

Galerija slika