SportFoto: SPD Radnički

Odbojkaši Radničkog poraženi u Subotici nakon preokreta

Autor: InfoKG
09:00 | Subota, 15 10 2022

Odbojkaši Radničkog su u utakmici prvog kola BPŠ Super lige poraženi na vrućem terenu u Subotici od domaćina, ekipe Spartaka rezultatom 3:2, iako su nakon prva dva seta imali sigurno vođstvo od 0:2.

Favorizovani domaćin je bolje otvorio meč i vrlo brzo smečom Kana dolazi do vođstva 5:1, što je izazvalo reakciju klupe Radničkog da posegne za minutom odmora. Blokom Goića gost smanjuje na 7:5, no Spartak ponovo ima plus 4 (9:5). Oslobodili su se početnog pritiska gostujući odbojkaši, došli do svoje igre i poenima raspoloženog kapitena Blagojevića sustižu Subotičane, a poenom Goića iz napada prelaze u vođstvo (12:13). Ni tajm aut nije mnogo pomogao domaćinu, tako da blokom Blagojevića dolazi do plus 3 (16:19). Poenima Bohareva Radnički dolazi do odlučujuće prednosti (17:22) koju uspešno održava do kraja seta i konačnih 21:25 za vođstvo od 0:1.

Drugi deo igre Kragujevčani bolje otvaraju i u samom startu održavaju prednost od 3 poena, 3:6, 7:10. Spartak konsoliduje redove, smanjuje na poen razlike, no Radnički sjajnim servisom Ristića ponovo ima pomenutu prednost (10:13), koju održava jedan period. Samo u jednom trenutku je domaćin smanjio na minus jedan, no to je bilo sve što su uradili u ovom setu. Ponovo je na scenu stupio Blagojević čijim poenima gosti dolaze do velikih 5 (16:21). Tačku na I je stavio Stanojević dobrim servisima, posle kojih su njegovi saigrači rutinski priveli set kraju za vođstvo 0:2, krajnjim rezultatom 21:25.

Krenuli su odlučno domaći odbojkaši na sve ili ništa u trećem setu od početka, svesni da nemaju više vremena za rezultatsku promenu. Pri vođstvu od 5:1 šef struke Radničkog Brđović poziva minut odmora koji je urodio plodom i malo po malo poenom Ristića njegov tim prelazi u vođstvo (6:7). Rezultatska klackalica i igra poen za poen je trajala sve do 14:14 kada domaćin pravi 2 poena prednosti, no Kragujevčani se nisu dali i nakon greške domaćina ponovo vode (19:20), što ovaj set uvodi u dramatičnu završnicu. Dva puta je Spartak imao dva poena prednosti, no u završnicu se ulazi rezultatom 24:24, kada Boharev blokom dovodi Radnički u prednost 24:25. Pri pomenutom rezultatu gosti su imali kontru za trijumf maksimalnim rezultatom, no Subotičani blokom dolaze do izjednačenja, a nedugo zatim preko Vulikića osvajaju treći set rezultatom 27:25.

Nakon izjednačenog početka u četvrtom setu (2:2), Spartak koristi nalet iz prethodnog seta i pad odbojkaša Radničkog uzrokovan propuštenom šansom i već u prvoj trećini seta ima veliku prednost (10:4). Ništa u tim trenucima nije išlo Kragujevčanima, tako da domaćin ima prednost u centralnom delu ovog dela igre od 19:10. I pored brojnih pokušaja, gosti se nisu oporavili, tako da domaći igrači dolaze do izjednačenja 2:2 rezultatom 25:16.

Peti odlučujući set sjajnim servisima otvara Kovač za 0:2, no domaćin brzo zbija redove i nakon izjednačenja 4:4, na promenu strana odlazi prednošću 8:6. Uspeo je Radnički da dođe do egala (9:9), no Spartak blokom dolazi do 12:10, održava dva poena prednosti i nakon greške u napadu Radničkog rešava peti set u svoju korist rezultatom 15:12, za konačnih 3:2 u setovima.

Najbolji poenteri u redovima Radničkog su bili Blagojević sa 19 i Ristić sa 17 osvojenih poena, dok su kod domaćina najuspešniji bili Khan sa 27i Mašulović sa 14.

Ekipu Radnikog u sredu 19. oktobra očekuje prvi susret CEV Kupa u Rumuniji, gde će ih ugostiti domaćin Arcada Galati. 

Izvor: SPD Radnički