SportFoto: SPD Radnički

Radnički preokretom do pobede u Zemunu

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 26 04 2021

U poslednjem kolu ligaškog dela Super lige Srbije vaterpolisti Radničkog slavili su na gostovanju ekipi Zemuna, rezultatom 10:9, posle preokreta u finišu susreta, u meču koji nije imao takmičarskog značaja, jer je od ranije poznato da će Radnički završiti sezonu na prvom mestu, a Zemunci na sedmoj poziciji.

Trener Radničkog, Uroš Stevanović, iskoristio je priliku da odmori nekoliko standardnijih igrača: Lazara Dobožanova, Stefana Brankovića, Luku Pljevančića, Miloša Miličića i Marka Radulovića, a priliku su dobili mlađi Filip Milutinović, Zoran Poznanović, Jovan Tanasijević, Mitar Maraš i Bogdan Gavrilović.

Dobro su Kragujevčani otvorili utakmicu i posle dva gola Lukića i jednog Rašovića na kraju prve četvrtine vodili sa 3:1, ali su onda potpuno stali. Zemunci su do poluvremena smanjili zaostatak preko iskusnog centra Popovića (3:2), a sredine treće deonice preokrenuli golovima Vukazića i Stefanovića (4:3).

Seriju Zemunaca na kratko je prekinuo Aleksa Ukropina, ali su posle dva vezana gola Ljubenovića ipak u poslednji period ušli sa vođstvom i to od dva gola – 6:4.

Videvši da je vrag odneo šalu Kragujevčani su se malo razbudili i ubrzo izjednačili pogocima Stanojevića i Toholja (6:6), ali se ni domaćin, koji je video svoju šansu, nije predavao. Koristili su Zemunci svaki napad sa igračem više, ali je Radnički ipak uspeo da se vrati u vođstvo dva i po minuta pre kraja, golovima Rašovića i Ukropine (9:8). Međutim, radost Kragujevčana kratko je trajala, jer je Japundžić iskoristio novu brojčanu prednost – 9:9. Sve dileme oko pobednika otklonio je Nemanja Stanojević, 13 sekundi pre kraja susreta.

Po dva gola za Radnički postigli su Lukić, Rašović, Ukropina i Stanojević, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Ljubenović sa tri.

Plej-of startuje već u sredu, kada Radnički u prvom meču četvrtfinala gostuje niškom Naisu, dok se Zemun sastaje sa Novim Beogradom. Preostala dva para biće poznata posle večerašnjih duela. 

Izvor: SPD Radnički