SportFoto: SPD Radnički

Radnički protiv Mladog radnika za ostanak u vrhu tabele

Autor: Branko Vukašinović
10:30 | Petak, 08 11 2019

Odbojkaši Radničkog u okviru šestog kola Super lige Srbije ugostiće sutra od 18 časova, na parketu hale “Jezero”, ekipu Mladog radnika iz Požarevca. Ulaz je besplatan.

Ekipa trenera Ivana Blagojevića pokušaće da u susretu sa Požarevljanima dođe do pete pobede u sezoni i ostane u samom vrhu tabele. Kragujevčani imaju razloga za optimizam, budući da iz kola u kolo igraju sve sigurnije, pa se sa pravom nadaju novom trijumfu.

Startovali smo odlično i trenutno delimo prvo mesto na tabeli sa novosadskom Vojvodinom. U dobrom smo ritmu i očekujemo novu pobedu. Mladi radnik je dobra ekipa sa nekoliko iskusnih igrača, ali mi igramo na svom terenu i uz maksimalan pristup mislim da će sve biti onako kako priželjkujemo. Pozvao bih sve Kragujevčane da nas i dalje prate i bodre u što većem broju, a mi ćemo im se odužiti dobrim rezultatima”, poručio je srednji bloker Radničkog Nikola Goić.

Predstojeći rival Kragujevčana, ekipa Mladog radnika, ima učinak od tri pobede i dva poraza u dosadašnjem delu takmičenja. Požarevljani su uspeli da savladaju Novi Pazar, Crvenu zvezdu i Niš, dok su poraženi na gostovanjima u Staroj Pazovi i Subotici.

Reč je o jednoj kvalitetnoj ekipi, koja u svojim redovima ima nekoliko proverenih igrača sa zavidnim iskustvom, tako da odbojkaši Radničkog sigurno neće imati lak posao u pohodu na nove prvenstvene bodove.   

Trener kragujevačkog tima Ivan Blagojević, inače rođeni Požarevljanin, dobro je upoznat sa kvalitetima predstojećeg rivala, budući da je značajan deo svoje igračke i trenerske karijere proveo upravo u Mladom radniku.

Očekujem veliku borbu na parketu „Jezera“. Mladi radnik je ekipa koja pretenduje na gornji deo tabele i koja je u međuvremenu dodatno pojačana dovođenjem iskusnog dizača i bivšeg reprezentivca Ivana Kostića. Sa njim u timu oni su još ozbiljnija ekipa, ali naravno da i mi imamo kvalitet i daćemo sve od sebe da dođemo do još jedne pobede u nizu”, ocenjuje Blagojević.

Treba reći da je Radnički prethodne sezone u dva navrata savladao Požarevljane u “Jezeru” i to sa maksimalnih 3:0 u setovima.