SportFoto: SPD Radnički

Radnički protutnjao kroz Niš

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 17 12 2020

U odloženom susretu osmog kola Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog upisali su ubedljivu pobedu na gostovanju niškom Naisu, rezultatom 18:7.

Strateg Kragujevčana, Uroš Stevanović, ponovo je promešao karte i u vatru bacio nekoliko mlađih vaterpolista, a odmorio par nešto iskusnijih. Tako su od mlađih igrača šansu ponovo dobili kadetski reprezentativci Zoran Poznanović,  Bogdan Gavrilović i Mitar Maraš, kao i novopridošli Ognjen Vasović, dok su predahnuli Nemanja Stanojević, Nikita Krug, Stefan Branković i Luka Pljevančić.

Radnički je od samog starta krenuo jako i poveo sa 5:0, dok s Nišlije prvi put načele mrežu Lazara Dobožanova tek posle 11 minuta igre. Potom su gosti vezali još tri gola, za velikih sedam golova prednosti (8:1) i meč je već tada praktično bio rešen.

Kako je meč odmicao kragujevački vaterpolisti su povećavali razliku, a do dvocifrene prednosti stigli su sredinom poslednje deonice (16:6). Na kraju su se domogli i maksimalnih „plus 11“.

Najefikasniji sa četiri gola bio je Marko Radulović, a pratili su ga Nebojša Toholj sa tri i Strahinja Rašović, Aleksa Ukropina, Filip Janković i Zoran Poznanović sa po dva. 

Izvor: SPD Radnički