Sport

"Radnički" u beznađu: Kragujevac ostaje bez vaterpolo kluba?

Autor: Jovana Mladenović
17:00 | Utorak, 05 07 2016

Kragujevac bi uskoro mogao da ostane bez vaterpolo kluba čiji je opstanak pod velikim znakom pitanja. Nagomilani problemi rezultirali su blokadom računa, a to dalje uslovljava nove. Približava se vreme kada bi trebalo početi pripreme za novu sezonu, a već je kasno za dovođenje ozbiljnih imena jer klub, kako sada stvari stoje, nema šta da im ponudi.

"Klub je u blokadi od januara, tužili su nas jedan hotel i tri igrača. Tu nije ništa sporno, imaju pravo jer im se duguje. Od početka godine niko nije primio platu, ni igrači, ni treneri, svima dugujemo. Tu je samo Marko Martinić koji sada radi sa decom", rekao je za InfoKG Jugoslav Vasović, sportski direktor "Radničkog". Za funkcionisanje kluba na godišnjem nivou potrebno je oko 20 miliona dinara. Vasović kaže da je to previsoki iznos da bi mogao da bude obezbeđen od sponzora, i da je potrebno ići na "šire frontove". "Grad je stvarno pomagao, nije stajao po strani. Sada po zakonu zbog blokade ne može da nam se pomogne", objašnjava Vasović. Kaže da je finansijskih problema bilo i pre njegovog dolaska, avgusta 2013. godine, a da su oni nakon toga još narasli. "Nije pitanje ko je kriv, već šta će biti dalje", naglašava on.

Skupština kluba nije se sastajala i donosila odluke još od kada je februara 2015. godine preminuo tadašnji predsednik Darko Milačić, a novog, kao ni Uprave, nema.

Kako pripreme treba da počnu najkasnije sredinom avgusta, "Radnički" nema čime da pregovara sa ozbiljnim imenima vaterpola, pa i ako opstane neizvesno je na kom će to nivou biti. Za sada je sugurno da će drugi klub, juniorski KVK "Radnički", koji je takoreći "filijala" prvog tima, učestvovati preko leta u takmičenju koje počinje već ove subote u Kraljevu.