Sport

Radnički u teškoj grupi kvalifikacija za Ligu šampiona

Autor: InfoKG
15:30 | Utorak, 22 09 2020

Vaterpolisti Radničkog izvukli su veoma tešku grupu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa će se za mesto u najelitnijem klupskom takmičenju boriti u Budimpešti, sa domaćim OSC-om, ruskim Sintezom, španskom Terasom i francuskim Turkoanom.

Kvalifikacije za Ligu šampiona ove godine igraju se u novom formatu, pa je 18 timova podeljeno u dva grada, u ukupno četiri grupe, a samo dve ekipe izboriće se za elitu. 

Radnički je u grupi B1, dok su u grupi B2 u Budimpešti grčki Vuljagmeni, italijanska Breša i rumunska Oradea. Pobednici ove dve grupe sastaće se u finalnoj utakmici za plasman u Ligu šampiona.

Domaćin drugog turnira je italijanska Ortiđa, koja je u grupi A1 sa španskom Barselonom, rumunskom Steauom, Jadranom iz Splita i Primorcem iz Kotora, a pobednik te grupe urkstiće koplja sa najboljim iz grupe A2, u kojoj su mađarski Solnok, zagrebačka Mladost, francuski Pej d'Eks i grčki Idraikos.

- Grupa nije mogla da bude laka, jer ima mnogo jakih ekipa u kvalifikacijama. Mi u grupi imamo tri ekipe koje su i prošle godine igrale Ligu šampiona – Terasu, Sintez i OSC, dok ćemo u slučaju osvajanja prvog mesta igrati najverovatnije sa Brešom za plasman u elitno takmičenje. Realno smo još uvek mlad klub, ali pokušaćemo da izborimo plasman u Ligu šampiona. Nisam ni preterano nezadovoljan žrebom, videćemo kako ćemo odigrati, to je najvažnije – rekao je Jugoslav Vasović, direktor Radničkog.

Kvalifikacije su planirane za sredinu novembra.