SportFoto: SPD Radnički

Radnički uzvratio udarac Novosađanima

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 29 03 2021

Odbojkaši Radničkog savladali su novosadsku Vojvodinu u drugoj utakmici polufinalne serije plej-ofa BPŠ Super lige Srbije sa maksimalnih 3:0, i tako izborili „majstoricu“, koja je na programu u sredu, 31. marta, u maloj sali novosadske dvorane „SPENS“.

Kragujevačko “Jezero” ostaje neosvojiv bastion za aktuelnog šampiona Srbije, koji je i na trećem uzastopnom gostovanju u srcu Šumadije ove sezone potučen do nogu. Još jednom se ponovio scenario iz prethodna dva okršaja Radničkog i Vojvodine u ovoj dvorani, kada je kragujevački tim uspešno izlazio na kraj sa Novosađanima u svega tri seta.

Kragujevčani su se uoči ovog meča našli u sličnoj situaciji kao i pred revanš utakmicu polufinala Kupa Srbije protiv istog rivala, budući da su i tada nakon poraza u Novom Sadu bili prinuđeni da u revanšu na svom parketu „vade vruće kestenje iz vatre“. Mnoge druge ekipe bi se bez svake sumnje slomile pod ogromnim psihološkim teretom, ali ne i izabranici Dragana Kobiljskog, koji su po ko zna koji put u ovoj sezoni pokazali da su najbolji onda kada ih maltene svi redom otpisuju.

Radnički su do pobede nad šampionom države predvodili Aleksa Matić sa 16 i Srećko Ristić sa 15 osvojenih poena, a uspešno ih je pratio Musa Kone sa 12 poena.

Kod gostiju iz „Srpske Atine“ prednjačili su Aleksandar Blagojević sa 16 i Pavle Perić sa 15 poena.

Iako suočeni sa hamletovskom dilemom uoči ovog meča, Kragujevčani su ponovo pokazali da su najbolji onda kada je to najpotrebnije i uspeli su da se revanširaju renomiranom rivalu za poraz u prvoj utakmici ove serije.

Jako težak meč, bukvalno „na jednu loptu“. Vojvodina je još jednom pokazala da je ekipa koja se nikada ne predaje. Čak i pri našem vođstvu od 2:0 u setovima, oni su pronašli način da nas namuče u trećem setu. Zasluge za ovu veliku pobedu idu pre svega na račun igrača, koji su prepoznali izuzetnu važnost utakmice, ušli su u meč sa dobrom energijom i ispoštovali sve moje zahteve, tako da su na kraju zasluženo izborili „majstoricu“, koja nam dopušta da se i dalje nadamo plasmanu u finale”, istakao je strateg Radničkog Dragan Kobiljski.

Treća, ujedno i odlučujuća utakmica u ovoj seriji igra se u sredu, 31. marta, na parketu novosadskog „SPENS-a“. Nakon tog meča biće poznato koja će od ove dve ekipe izaći na megdan beogradskom Partizanu u finalu plej-ofa. 

Izvor: SPD Radnički