SportFoto: SPD Radnički

Radost Lazarevčana u srcu Šumadije

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 03 12 2020

Košarkaši Radničkog doživeli su svoj prvi poraz na domaćem parketu u Košarkaškoj ligi Srbije ove sezone. Bolja od Kragujevčana bila je lazarevačka Kolubara, koja je slavila rezultatom 97:90.

Držali su Šumadinci utakmicu pod svojom kontrolom sve negde do sredine završne deonice, kada su gosti iz Lazarevca uspeli da preusmere njen tok na svoju stranu, tako da su na kraju došli do velike pobede u „Jezeru“, kojom su prekinuli niz od tri uzastopna neuspeha.

Najistaknutiji pojedinac u redovima pobedničkog tima bio je Vuk Đorđević sa „dabl-dabl“ učinkom – 21 poen, 11 skokova. Đorđević je prvog saradnika imao u kapitenu Nikoli Simiću, koji je ubacio 19 poena. Gašić je utakmicu završio sa 18 poena i 8 skokova, dok su Šparović i Vitković ubacili po 16 poena.

U Radničkom je kao po običaju prednjačio kapiten Raško Katić, koji je utakmicu okončao sa 27 poena, 8 skokova i 5 asistencija. Drugi po efikasnosti u kragujevačkom timu bio je Matija Popović sa 21 poenom i 7 uhvaćenih lopti, Andreja Stevanović je zastao na korak od „dabl-dabl“ učinka – 14 poena i 9 asistencija, Ivan Nedeljković je ubacio 13 poena, a Filip Dumić 8, uz čak 12 asistencija.

Težak poraz za nas, prvi na domaćem terenu u ovoj sezoni. Ušli smo u meč sa manjkom energije i nismo uspeli da se snađemo na kombinovane odbrane protivnika. Generalno, mnogo toga nije funkcionisalo, kako u napadu, tako i u odbrani. Protivnik je imao više energije od nas, malo ih je pogledala i sreća u pojedinim trenucima, pogodili su neke važne šuteve i na kraju zasluženo dobili utakmicu”, izneo je svoja zapažanja košarkaš Radničkog Ivan Nedeljković.

I trener Kragujevčana Igor Todorović napominje da njegova ekipa nije bila na očekivanom energetskom nivou u ovoj utakmici, naročito u poslednjoj četvrtini kada se rešavalo pitanje pobednika.

Krajnje je nedopustivo da nakon dobro odigrane treće četvrtine sa tako blagom energijom uđemo u završnicu utakmice. Moji igrači moraju da shvate da košarkaška utakmica traje četrdeset minuta i da ne sme da dolazi do takve vrste opuštanja. Ekipa Kolubare je zasluženo pobedila. Ušli su u utakmicu izuzetno motivisani, verovali su u pobedu, pogodili neke važne šuteve u završnici susreta i na našu žalost, a na njihovu sreću, odneli su bodove iz „Jezera“”, konstatovao je Todorović.

Kragujevčani su nakon ovog poraza na skoru 5-5, ali i dalje drže mesto u gornjem delu tabele.

Naredni takmičarski izazov košarkaše Radničkog očekuje u sredu, 09. decembra, kada će u zaostalom meču 7. kola Košarkaške lige Srbije ugostiti valjevski Metalac.

Izvor: SPD Radnički