SportFoto: SPD Radnički

Rašović: Plasman na F4 veliki uspeh

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 20 01 2021

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca biće jedini srpski predstavnik na „fajnal-foru“ Regionalne A1 lige, pošto su na polufinalnom turniru B grupe, u Dubrovniku, zauzeli drugo mesto, odmah iza domaćeg Juga.

Kragujevčani su u četiri dana odigrali pet utakmica i upisali četiri pobede: protiv Budve (17:9), Solaris iz Šibenika (9:8), Jadrana iz Herceg Novog (7:4) i na kraju Primorca iz Kotora (12:10), a jedini poraz pretrpeli su u meču sa domaćim Jugom (17:6), u kom su odmarali pred odlučujući duel sa Kotoranima.

Imali smo pet teških mečeva. Ni ta uvodna utakmica turnira protiv Budve, koja je malo slabija ekipa, nije bila nimalo laka. Čak je i Solaris pokazao sjajnu igru i dosta nas namučio. Generalno, ceo turnir je bio jak i nije bilo nimalo lako odigrati pet ovakvih utakmica u četiri dana. Ne znam da li se to videlo, ali mi smo osetili umor. Morali smo malo i da taktiziramo, da se sačuvamo protiv Juga, jer smo znali šta nas čeka u meču sa Primorcem”, rekao je Strahinja Rašović, petostruki strelac Radničkog protiv Primorca.

U polufinalu „fajnal-fora“, koji je na programu 26. i 27. marta u Zagrebu, Šumadinci će se sastati sa domaćinom i braniocem trofeja, ekipom Mladosti, dok će u drugom polufinalu igrati Jug i Jadran iz Splita.

Izuzetno sam srećan što smo se kvalifikovali na završni turnir Jadranske lige. To je zaista veliki uspeh za sve nas i naš klub koji je do prošle godine igrao A2 ligu. Pokazali smo da imamo kvalitet za „fajnal-for“ i izuzetno mi je drago što smo protiv Jadrana i Primorca odigrali onako kako smo zamislili i na kraju pobedili”, zaključio je Rašović. 

Izvor: SPD Radnički