SportFoto: FK Radnički 1923

Raspucana Čuka i anemični Radnički

Autor: InfoKG
14:15 | Nedelja, 22 08 2021

Ubedljiv poraz pretrpeli su fudbaleri Radničkog 1923 u utakmici 6. kola Linglong Super lige Srbije protiv beogradskog Čukaričkog na stadionu “Čika Dača” – 0:3 (0:2). Izabranici Vladimira Radenkovića su podbacili u maltene svim segmentima fudbalske igre i dozvolili su gostima iz Beograda da bez većih poteškoća odnesu sva tri boda iz srca Šumadije.

Po drugi put u ovoj sezoni “crveni” su razočarali svoje pristalice na stadionu “Čika Dača”. Poraz kao poraz toliko ne boli, koliko činjenica da su fudbaleri kragujevačkog superligaša tokom svih devedeset minuta igre bili u potpuno inferiornom položaju u odnosu na svog rivala, koji je, predvođen novim trenerom Sašom Ilićem, pokazao da je prevazišao period krize nakon ispadanja iz Evrope. Golove za Čukarički postigli su Jovanović u 21, Ndaje u 42. i Savić u 46. minutu

Sumirajući utiske nakon teškog poraza, strateg “crvenih” Vladimir Radenković ističe da njegova ekipa od početka sezone igra po principu “toplo-hladno” i da joj nedostaje kontinuitet dobrih igara i rezultata.

Stav igrača na ovoj utakmici jednostavno nije bio dobar, osim u prvih petnaest minuta susreta. Prelako smo “poklonili” prvo poluvreme protivniku, u smislu da nismo pružili neki značajniji otpor. Na kraju je prevagnuo talenat veznih igrača Čukaričkog. Evidentno je da se ekipa nalazi u nekoj vrsti psihološkog pada, a šta je uzrok tome pokušaćemo da otkrijemo kroz individualne razgovore narednih dana. Ovakve oscilacije su nedopustive i Radnički jednostavno mora da uhvati neku konstantnost igara i rezultata“, konstatovao je Radenković.

Izabranici Vladimira Radenkovića imaju nedelju dana da izvuku pouke iz ovog poraza, kako bi se na gostovanju novosadskom Proleteru iduće subote prikazali u znatno boljem izdanju. 

Izvor: FK Radnički 1923