SportFoto: SPD Radnički

Regionalna liga od petka do nedelje u Kragujevcu

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 06 10 2022

Nova vaterpolo sezona zvanično će biti otvorena ove sedmice, utakmicama prvog turnira Regionalne lige, a kragujevački Radnički biće od petka do nedelje domaćin beogradskim rivalima, Crvenoj zvezdi i Partizanu, u okviru Grupe D.

Prvi srpski osvajač ovog takmičenja najpre će ugostiti Zvezdu, u petak, a u nedelju će odmeriti snage sa Partizanom, dok je „večiti derbi“ Zvezde i Partizana na programu u subotu. Sve utakmice startovaće u 19 časova, a ulaz je 300 dinara.

I turnir igra se u četiri grupe, od po tri tima, u kom će svaki odigrati po dva meča. Od četvrtka do subote igraju se grupe A i B, u Herceg Novom, odnosno Splitu, dok se turnir grupe C u Beogradu igra paralelno sa mečevima u Kragujevcu.

U Beogradu se sastaju Novi Beograd, Šabac i zagrebačka Mladost, u Splitu će snage odmeriti Solaris iz Šibenika i lokalni Mornar i Jadran, dok će u Herceg Novom nastupiti Jadran, kotorski Primorac i dubrovački Jug.

Nakon 11. odigranih rundi, po sistemu svako sa svakim, kroz četiri turnira, četiri najbolja tima će izboriti plasman na finalni turnir.

Podsetimo Kragujevčani su prošle godine, u 13. izdanju Jadranske lige, postali prvi srpski tim koji ga je osvojio, a tron brani Novi Beograd, koji je letos trijumfovao na svom bazenu.