SportFoto: SPD Radnički

Regionalna liga: Radnički treći na kraju ligaškog dela

Autor: InfoKG
14:38 | Nedelja, 26 02 2023

U poslednjem kolu ligaškog dela Regionalne lige, vaterpolisti Radničkog savladali su domaćina grupe, ekipu Mornara iz Splita, rezultatom 14:9, pa su na kraju zauzeli treće mesto na kraju regularne sezone.

Šumadinci su tako došli do 25 bodova, iskoristivši kiks Juga (24) protiv Mladosti iz Zagreba (20), pa će na „fajnal-foru“, čiji će domaćin biti prvoplasirani Novi Beograd (33) 25. i 26. marta, igrati protiv drugoplasiranog Jadrana iz Splita (27), dok drugi polufinalni par čine Novobeograđani i Dubrovčani.

Podmlađeni Kragujevčani su do pobede došli tek u poslednjoj četvrtini, znatno teže nego što to krajnji ishod oslikava, što je donekle bilo i očekivano, jer su imali samo desetak sati za odmor od prethodnog meča. Ovaj duel nije imao preteranog rezultatskog značaja, jer je Radnički prethodne večeri obezbedio plasman na "fajnal-for", pa je stoga posle Miloša Ćuka u ovom duelu odmor dobio i iskusni centar Josip Vrlić, što je značilo da će igrati bez klasičnog sidraša.

Splićani su to donekle uspeli da iskoriste i dođu do rezultatski zanimljive utakmice. Vodili su minimalno tokom većeg dela prve deonice (3:3), ali je Radnički ubrzo preokrenuo i na veliki odmor otišao sa dva gola viška (6:4).

Sredinom treće četvrtine domaćin je ponovo stigao do izjednačenja (7:7) i taj egal je bio na snazi sve do poslednjeg perioda, kada su izabranici Uroša Stevanovića serijom 5:0 prelomili meč.

Najefikasniji u redovima Radničkog bio je novajlija Vuk Drašković sa šest golova, a uz rame ga je pratio Nemanja Stanojević sa pet. Ovaj meč će dugo pamtiti i izdanak kragujevačke vaterpolo škole, Denis Vukosavljević, po prvom pogotku u seniorskom timu.

Iz lige je ispao kotorski Primorac koji je zabeležio svih 11 poraza, dok će Solaris u baraž sa valjevskim Valisom, drugoplasiranim timom nižeg stepena takmičenja.

Pred Kragujevčanima je još jedan okršaj sa splitskim Jadranom, ovoga puta na domaćem bazenu, u devetom kolu Lige šampiona, u sredu od 20.30 časova. Kragujevčani će ispratiti tradiciju da i na trećoj ovogodišnjoj utakmici ulaz bude besplatan, a svi ljudi dobre volje će, kao i protiv Olimpijakosa, umesto ulaznice moći da uplate dobrovoljni prilog za lečenje sugrađanina Nikole Malića.

Izvor: SPD Radnički