SportFoto: Facebook/Streljački savez Srbije

Ristić osvojio tri zlata na Svetskom kupu u parastreljaštvu u Osijeku

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Sreda, 31 07 2019

Član Streljačkog kluba “Čika Mata”, Dragan Ristić osvojio je tri zlatne i jednu srebrnu medalju na Svetskom kupu u parastreljaštvu u Osijeku. 

Kragujevčanin je prvo sa Dejanom Jokićem i Zoranom Banjcem osvojio srebro u takmičenju vazdušnom puškom u kategoriji SH2, u mešovitoj muško–ženskoj konkurenciji, iza Ukrajine, a ispred Tajlanda.

Potom je Ristić sa Dejanom Jokićem i Zdravkom Savanovićem osvojio prvo mesto u ekipnom takmičenju vazdušnom puškom iz ležećeg stava (kategorija SH2). U toj disciplini Ristiću je zlato pripalo i u pojedinačnoj konkurenciji sa 255,2 kruga, što je svega 0,6 slabije od njegovog svetskog rekorda finala, postignutog u decembru na Evropskom prvenstvu u Beogradu. 

Na kraju, Kragujevčanin se okitio pojedinačnim zlatom u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava u kategoriji SH2, sa 250,3 kruga, dok je drugi bio Ukrajinac Kovelčuk, a treći Britanac Džefri.  

Tim Srbije je na Svetskom kupu u parastreljaštvu u Osijeku, na kom se nadmetalo 227 strelaca iz 47 zemalja, osvojio ukupno 10 medalja, pet zlatnih i isto toliko srebrnih.