SportFoto: Facebook/Streljački savez Srbije

Ristiću dve medalje na Svetskom prvenstvu u parastreljaštvu u Sidneju

Autor: InfoKG
12:00 | Sreda, 16 10 2019

Kragujevčanin Dragan Ristić osvojio je dve medalje, zlatnu i srebrnu, na Svetskom prvenstvu u parastreljaštvu u Sidneju. Zlato je osvojio sa reprezentacijom Srbije u gađanju vazdušnom puškom iz ležećeg stava (kategorija SH2), a srebrom se okitio u pojedinačnoj konkurenciji. 

Ekipa Srbije, u sastavu Dragan Ristić, Dejan Jokić, Zdravko Savanović, je zlato u timskom plasmanu osvojila sa 1.907,3 kruga, čime je postavila i novi svetski rekord. Za 0,9 krugova nadmašila je dosadašnji rekord Velike Britanije.

Srpski trio je tako nastavio dominaciju na svetskoj sceni trećom uzastopnom zlatnom medaljom na velikim takmičenjima. Ova ista ekipa je prošle godine osvojila titulu šampiona sveta u Čeongžuu (Južna Koreja), a potom i zlato na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama postigao je Dragan Ristić, pojedinačni prvak Evrope i šampion planete iz Čeongžua, i sa prvog mesta ušao u finale. Ristić je do poslednjeg hica bio u borbi za novo svetsko zlato. Na kraju završio je na srebrnoj poziciji, nije odbranio titulu, koju je osvojio Điseok Li (Južna Koreja), sa minimalnom prednošću od jednog desetog dela kruga ispred srpskog strelca. 

Izvor: Streljački savez Srbije