SportFoto: FK Radnički 1923

Ristovićev “projektil” za uspešan start priprema

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 24 06 2021

Fudbaleri Radničkog 1923 uspešno su započeli ciklus pripremnih utakmica. “Crveni” su u prvoj proveri, na svom “Čika Dači”, pobedili ekipu Novog Pazara sa minimalnih 1:0 (0:0). Gol odluke postigao je Nikola Ristović u 51. minutu, što je ujedno i najlepši detalj ove ne baš preterano sadržajne utakmice, koja je odigrana u tropskim uslovima.

Da li zbog velike vrućine ili zbog poznatog sindroma “teških nogu”, koji se obično javlja kod igrača po završetku uvodnog dela priprema, današnja fudbalska predstava na “Čika Dači” nije obilovala uzbuđenjima, ali to ne znači da je prisutna publika zevala od dosade tokom devedeset minuta igre.

Bila je ovo utakmica dobrog ritma, u kojoj je šef struke kragujevačkog superligaša Vladimir Radenković mogao da se na delu uveri u kvalitet mlađih igrača, pre svega izdanaka omladinske škole kluba sa “Čika Dače”. Utisak je da su ovi golobradi momci pokazali da imaju “šlifa” i da im ne manjka fudbalskog znanja, a da li je to dovoljno da uđu u ozbiljniju konkurenciju za prvi tim, o tome će konačan sud dati šef struke.

Inače, strateg Кragujevčana na današnjoj utakmici nije mogao da računa na kapitena Stevana Кovačevića, Uroša Vidovića i Đorđa Maksimovića, dok su priliku da debituju u crvenom dresu Radničkog 1923 imale novajlije Aleksa Damjanac, Neđeljko Кovinić i Uroš Blagojević, kao i napadač Borisav Burmaz, koji bi do kraja nedelje trebao da utanači sve detalje oko prelaska na “Čika Daču”.

Prvo poluvreme proteklo je uglavnom u taktičkom nadmudrivanju na sredini terena, a utisak je da su Pazarci bili za nijansu konkretniji u odnosu na Šumadince. Golman Radničkog 1923 Ognjen Lukić je u par navrata bio na ozbiljnom ispitu, posebno u 20. minutu, kada je uspeo da skine “zicer” Stefanu Dimiću. Čuvar mreže kragujevačkog superligaša dobro je reagovao i nakon udaraca kapitena Novog Pazara Aganspahića i Luke Ratkovića, koji je u 28. minutu propustio dve dobre prilike da svom timu donese početnu prednost.

Na drugoj strani, Кragujevčani su prvi put ozbiljnije zapretili tek na isteku prvog dela igre, kada se Miloš Vidović našao usamljen na pet metara od gola Pazaraca, ali je šutirao pravo u gostujućeg čuvara mreže.

Radnički 1923 je u drugo poluvreme ušao sa potpuno izmenjenom postavom, a “sveža krv” sa klupe vrlo brzo je prostrujala kroz krvotok ekipe sa stadiona “Čika Dača”. Posle akcije po desnoj strani koju je započeo Milikić, lopta je došla do mlađanog Ristovića, koji je dobro odmerenim udarcem sa ivice šesnaesterca, uz pomoć stative, šalje u protivničku mrežu.

Ristović je ujedno bio i najraspoloženiji za igru u redovima kragujevačkog tima tokom drugog dela igre i u još par navrata je pokušao da “reprizira” situaciju iz 51. minuta, kada je postigao vodeći pogodak za svoj tim.

Treba reći da su gosti iz Novog Pazara bili nadomak izjednačenja u 62. minutu, kada je najpre oporavljeni Lazar Raičević zaustavio udarac glavom Bojana Balaža, da bi nakon kornera koji je usledio stativa bila saveznik Кragujevčana. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, pa su tako “crveni” zasluženo upisali svoju prvu “recku” u pripremnom periodu.

Fudbaleri Radničkog 1923 će na “Čika Dači” trenirati do subote, kada se sele za Staru Pazovu, gde će obaviti završni deo priprema pred početak takmičenja u Ling Long Super ligi Srbije. Planirano je da “crveni” u Staroj Pazovi odigraju još pet pripremnih utakmica protiv respektabilnih rivala, dok je za 10. jul zakazana generalna proba protiv Metalca u Gornjem Milanovcu. 

Izvor: FK Radnički 1923